×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Ankara-Sivas  Yolu 2 Saate Düşüyor

Ankara-Sivas arasındaki demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek hızlı tren hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı açılış töreniyle birlikte yarın hizmete alınacak.

Gündem Türkiye 25/04/2023 12:57 25/04/2023 13:00

A- A+

Ankara-Sivas arasındaki demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek hızlı tren hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı açılış töreniyle birlikte yarın hizmete alınacak.

 

Ankara-Sivas arasındaki demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek hızlı tren hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı açılış töreniyle birlikte yarın hizmete alınacak.Türkiye, yüksek hızlı tren teknolojisiyle 2009 yılında Ankara- Eskişehir Hattı'nın işletmeye alınması ile tanıştı. Daha sonra bu hattı, 2011 yılında Ankara- Konya, 2013 yılında Eskişehir-Konya, 2014 yılında Ankara- İstanbul ve Konya- İstanbul hatlarının devreye alınması takip etti. Son olarak 2022 yılı ocak ayında Konya- Karaman Hattı da hizmete sunuldu.


2 SAATE İNECEK
Ankara ile Sivas arasında demiryolu ile 12 saat olan seyahat süresini 2 saate indirecek Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı da yarın hizmete açılacak. Üç ili doğrudan ilgilendiren Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas'taki 1,4 milyon vatandaşı konforlu ekonomik seyahat imkanına kavuşturacak.


İLK DEFA YERLİ RAY KULLANILDI
Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, hızlı tren hattında ilk defa yerli ray kullanıldığına işaret ederek, 138 kilometre beton yolla tünellerde ilk balastsız yol (beton yol) uygulamasının da gerçekleştirildiğini bildirdi.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024