×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Taşkent Belediye Başkanı Buluştu !

Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Taşkent Belediye Başkanı, Kırgızistan ve Özbekistan’ın başkentlerinde ticaret evlerinin kurulması konusunda anlaştı.

Gündem Türk Dünyası Özbekistan Kırgızistan 05/08/2023 15:20 05/08/2023 15:23

A- A+

Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi ve Taşkent Belediye Başkanı, Kırgızistan ve Özbekistan’ın başkentlerinde ticaret evlerinin kurulması konusunda anlaştı.

Kırgız Cumhuriyeti'nin Özbekistan Büyükelçisi Musa Camanbaev ve Taşkent İdaresi Başkan Vekili Şavkat Umurzakov, Kırgızistan ile Özbekistan arasındaki iş birliğinin daha da ilerletilmesi ve geliştirilmesi konularını görüştüler.
Muhataplar, Taşkent ile Bişkek ve Oş kentleri arasında kardeş şehir ilişkilerinin kurulması ve iki ülke başkentlerinde ticaret evlerinin açılması konularını ele aldı.
Büyükelçi Camanbaev, bu şehirler arasında ticari, ekonomik, kültürel, insani, sosyal, yatırım ve diğer projelerin yoğunlaştırılmasının öneminin altını çizerek, şehir heyetlerinin karşılıklı çıkarlara yönelik bir ziyaretini gerçekleştirdi.
Kırgız diplomatik misyonunun başkanı, Bişkek'te Taşkent Ticaret Evi ve Özbekistan'ın başkentinde Bişkek Ticaret Evi'nin kurulmasını hızlandırmayı teklif etti.
Mesajda, "Taraflar ortak çalışmaya ve pratik diyalogların sürdürülmesine hazır olduklarını ifade ettiler" denildi.

 

Türkmenistan, Özbekistan ve Tacikistan Devlet Başkanları Zirvesi

https://www.elcihaber.com/haber/turkmenistan-ozbekistan-ve-tacikistan-devlet-baskanlari-zirvesi/2021102612097049

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024