×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Kübra Nur Ekmen’in Kitabı Çıktı !

Eğitimci-Yazar Kübra Nur Ekmen’in, “Tarihi, Sosyal ve Kültürel Yönleriyle Mardin Süryanileri” adlı kitabı raflarda yerini aldı.

Yaşam Gündem Kültür -Sanat Türkiye 15/08/2023 12:40 15/08/2023 12:40

A- A+

Eğitimci-Yazar Kübra Nur Ekmen’in, “Tarihi, Sosyal ve Kültürel Yönleriyle Mardin Süryanileri” adlı kitabı raflarda yerini aldı.
   
Eğitimci – yazar Kübra Nur Ekmen’in, Mardin Süryanileri ile ilgili çok değerli bilgiler içeren kitabı raflarda yerini aldı.

Kitabın açıklamasında ise Ekmen;
“Gerek tarihi güzellikleriyle gerekse birden fazla dinî inanışa mensup halkı içinde barındıran kadim şehrim memleketim Mardin’in, kadim halklarından olan Süryanileri ele aldığımız bu eserde sayısız kaynaktan derlemeler yaptık.  Mardin’de, aynı topraklarda, senelerdir beraber yaşadığımız ve günlük hayatta ancak din adamlarının, rahiplerin, metropolitlerin kıyafetlerinden Süryani olduklarının farkına vardığımız insanların gündelik hayatlarına, inançlarına, eşsiz kültürlerine değindik ve onları sizlerle buluşturduk. Zaman zaman Süryani mutfağından, Süryani düğünlerinden zaman zamanda dünyanın hiçbir yerinde eşi benzeri bulunmayan telkâri sanatından bahsettik.”
İfadelerini kullandı.

Süryaniler, 4000 seneyi aşkın bir süredir bölgedeki Araplar, Kürtler, Yezidiler ve Türkler ile beraber yaşıyor.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024