×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Türkiye, Tıp Alanındaki Tecrübelerini Kazakistan’a Aktarıyor.

Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) desteği ile Kazakistan’a giden Türk hekimler deneyimlerini paylaştı.

Gündem Dünya Sağlık Türkiye Kazakistan 07/08/2023 11:51 07/08/2023 11:51

A- A+

Türk İş Birliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) desteği ile Kazakistan’a giden Türk hekimler deneyimlerini paylaştı.

TİKA’nın katkıları ve Kazakistan Sağlık Bakanlığının ev sahipliğiyle gerçekleştirilen “Travmatoloji ve Ortopedide Yenilikler” başlıklı uluslararası konferansta, Türk hekimleri, meslektaşlarıyla tecrübelerini paylaştı.
Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dal Prof. Dr. Ulunay Kanatlı başkanlığındaki hekimler, Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan Ulusal Travmatoloji ve Ortopedi Araştırma Enstitüsü’nde, ülkede ilk kez kapalı yöntem kas nakli ameliyatı gerçekleştirdi.
Ameliyat sırasında Kanatlı, kapalı yöntemle gerçekleştirilen nakil hakkında meslektaşlarına detaylı bilgiler verdi.
Kanatlı yaptığı açıklamada;
“Kazakistan, kas nakliyle alakalı kapalı ameliyat konusunda bizden tecrübelerimizi paylaşmamızı istediler. Kası nasıl kapalı bir şekilde transfer ettiğimizi ve nasıl bir yöntem uyguladığımızı göstermeye çalıştık. Aldığımız izlenimlere göre çok beğenmişler ve eğitici bulmuşlar.”
İfadelerine yer verdi.
Ulusal Travmatoloji ve Ortopedi Araştırma Enstitüsü Ortopedi Bölümü Başkanı Yerik Raymagambetov da omuz eklemleri patolojisinin en yaygın hastalıklardan biri olduğunun altını çizerek, "Prof. Dr. Ulunay Kanatlı, uluslararası çapta bilinen bir doktordur. Biz onu şimdiden gelecek yıl mayıs ayında düzenlenecek olan tecrübe paylaşımına çağırdık." dedi.
Gazi Üniversitesi ile iş birliği mutabakat zaptı imzalamayı planladıklarını aktaran Raymagambetov, "Sadece ameliyat alanında değil bilimsel konularda da geniş bir iş birliği istiyoruz." ifadesini kullandı.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024