×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

ZORLU TÖRE: TMT’NİN MÜCADELESİ KKTC İLE TAÇLANDI

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Volkan, Karaçete ve 9 Eylül teşkilatlarının başlattığı mücadelenin Türk Mukavemet Teşkilatı ile devam ettiğini bugün ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile taçlandığını söyledi.

Gündem KKTC 19/12/2023 14:03 19/12/2023 14:04

A- A+

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Volkan, Karaçete ve 9 Eylül teşkilatlarının başlattığı mücadelenin Türk Mukavemet Teşkilatı ile devam ettiğini bugün ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile taçlandığını söyledi.

 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, 21- 25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası öncesinde Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar ve dernek yöneticilerini kabul etti.96 yıl boyunca Anavatan Türkiye’den ayrı kalındığını 20 Temmuz 1974 Mutlu Barış Harekatı ile bu özlemin son bulduğunu belirten Başkan Töre, “Bu dünyaya sanki yeniden geldik” dedi.

Başkan Töre, davasına ve devletine sahip çıkmayanların olduğunu kaydederek, “Ancak biz onlara rağmen milletimize, devletimize ve anavatanımıza sahip çıkıyoruz ifadelerini kullandı.

Töre, Meclis Başkanı olarak daima milli bir duruş sergilediğini bundan dolayı da ciddi saldırılara maruz kaldığını ifade ederek, tarihini bilmeyenleri ve karalayanları eleştirdi.

KKTC’nin kurulması yolunda şehit olanlara şükranlarına sunan Başkan Töre devletten, cumhuriyetten ve egemenlikten asla taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Töre, milli davaların sağlam duruşla savunulabileceğini kaydederek gerek Türkiye’de gerek ise KKTC’nde Atatürk’ün gençliğe hitabesinde yer alan “Dahili ve harici bedhahların” ve cumhuriyetin düşmanları da olabileceğini söyleyerek, bu çevrelere karşı daima uyanık olunması gerektiğini vurguladı.
Başkan Töre: “KKTC’ni kurmakla ayağımıza kurşun sıktık” diyenlerin bile olduğunu, bu çevrelere karşı daima uyanık olmak gerektiğini söyledi.

Türk Mukavemet Teşkilatı’nın bugünlere gelmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Başkan Töre, “Hep birlikte yola devam edeceğiz” dedi.

Başkan Töre hayatta kalan TMT mensuplarına sevgilerini sundu, bu dünyadan göç edenlere de rahmet diledi.

Kıbrıs TMT Mücahitler Derneği Genel Başkanı Celal Bayar da Başkan Töre’ye milli davaya verdiği destekten dolayı Başkan Töre’ye teşekkür etti.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024