×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Soner GÜNCAN

Ahmet Davutoğlu' nun Hayatını Anlamsızlaştıran Seçim

Geçtiğimiz pazar Afyonkarahisar ili Sinanpaşa ilçesine bağlı yeniden belde statüsüne kavuşan Güney beldesinde bir seçim yaşandı.

Öyle ki seçim atmosferi sayesinde yolu asla ilçeden geçmeyecek, ömründe belki ilçenin adını duymayan birçok siyasetçi, eski bakanlar, yeni bakanlar, milletvekilleri, belediye başkanları seçim otobüsleri ile ilçeye adeta akın ettiler.

 Ahmet Davutoğlu’ ndan tutunda, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu' ya kadar birçok sözcü, miting düzenledi.Yeni kurduğu Gelecek Partisi ile İlk kez seçime giren Davutoğlu; seçimleri öyle önemsedi ki biraz da kendini olayın da büyüsüne kaptırarak’ “Afyon, benim için de muhabbetin şehridir. Gönlümün şehridir, hayatımın anlamıdır” ifadelerini kullandığı mitingte çok da inandırıcı olmayan abartılı ifadelere yer verdi. Sonuç kısmına tekrar döneceğim ama alınan seçim sonuçları Ahmet Davutoğlu' nun hayatını anlamsız hale getirdi sanırım.

Peki bu seçim neden bu kadar önemliydi, yarışan 8 parti genel merkez bazında mitingler düzenledi, kapı kapı gezildi, yaklaşık 2000 seçmenin olduğu, ufak bir belde seçimini bu kadar önemli kılan neydi?

Cumhur ittifakı eğer kaybederse, muhalefet en üst perdeden, bazı basın organlarını ve yurt dışındaki bazı lobileri de arkasına alıp erken seçim rüzgarını estirebilecek, içeriden ve dışarıdan bir kıskaca alınmak istenen ülke siyaseti zor duruma düşürülecekti.

PLAN TUTMADI

Seçimler Cumhur ittifak adayının 1021 oy alarak ve yüzde 63'e varan bir ortalama ile rakiplerini hezimete uğratması ile sonuçlandı. Ahmet Davutoğlu'nun hayatını anlamsız hale getiren bir sonuçla noktalandı.

 Ak Parti sonuçlarla alakalı iyi bir propaganda yapmayı beceremese de sonuç, CHP ve İYİ Partiyi karamsarlığa ve sessizliğe sevk etti. Millet İttifakının 73 oy alabildiği seçimlerde Saadet Partisi de aradığını bulamadı.

Dikkat çeken başka bir unsur da Büyük Birlik Partisi adayının 504 oy alması oldu. Muhsin Yazıcıoğlu' nun emanetinin gelecek vaadettiği, canhıraş çalışmaların neticesinde başarılı sonuçlar alınabileceğini bir göstergesi oldu.

Bir başka dikkat çeken parti de yeniden Yeniden Refah Partisi oldu. Bekledikleri sonucu alamamış olsalar da Yeniden Refah Partisi adayı ve çalışma arkadaşlarının tutumu, seçim sürecinde yürüttükleri kampanyalar ile ilçe halkının takdirlerini topladılar.

Ahir kelam; Cumhur İttifakı' nın güçlenerek çıktığı seçim sonuçlarının belde halkına hayırlar getirmesini diliyorum.


SONER GÜNCAN

YORUM YAPIN

haber yazılımı | Copyright © 2024