×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Soner GÜNCAN

MHP şimdi Cumhur İttifakı ile birlikte gücüne güç, beyine övünç, halkına adaletli hizmet katmaya hazırlanıyor.

Üretken Belediyecilik; Bütüncül Yaklaşım, Birlikte Yönetim

Yerel yönetimler seçimlerinin yaklaştığı şu günlerde, siyasi partilerde aday belirleme çalışmaları devam ediyor. 
Mhp de bu partilerden biri. Cumhur İttifakı olarak Ak Parti ile birlikte 30 Büyükşehirde ortak adaylarla yola çıkacak olan Mhp; tüm yurt genelinde il ve ilçe teşkilatları çalışmaları ile göz dolduruyor. Lideri sayın Devlet Bahçeli önderliğinde Cumhur İttifakı ruhuna uygun saha çalışmalarına hızla devam eden Ülkücüler, adayın hangi partiden olacağına bakmaksızın, parti disiplinine uygun hareketleri ile tartışmaya tamamen kapalı ittifak ruhuna uygun hareket ederek bir yandan saha çalışmalarına devam ederken bir yandan da il ve ilçeler özelinde projeler hazırlıyor.
Bir tarafta birbirine benzemeyen pkk sempatizanları, fetö tutsakları, dış güçlerin payandaları, üzerlerine düşen görevin halka hizmetten ziyade ya kişisel menfaatler ya da Türk Milletinin birlik, beraberlik ruhuna mugayir, kargaşa çıkartmak olan son seçim sonrasında darma dağan olmuş millet ittifakı ki şerde birlik hep kolaydır tekrar son anda bu garabet yapı bir araya gelebilir, bir yanda da önce ülkem sonra partim ve ben diyen Ülkücülerin içinde bulunduğu Cumhur ittifakı…

Bir tarafta yıllarca kürt kardeşlerimizi sömüren, asla derdi kürt vatandaşlarımızın derdi olmayan hatta onları pkk ile bir anılması için hizmet eden, kazandıkları belediyelerde ilk iş Türk Bayrağını indirmek sonrada pkk nın dağ kadrosuna adam bulma merkezi haline dönen, iş makinaları ile yollara, askerimize karşı mayın döşeyen, şehit yakınlarını iftira ile işten atarak, örgüt sempatizanlarını belediyeye dolduran devlet düşmanı örgüt sempatizanları, eş başkanları ile dağdan emir alarak vatana ihanet eden partinin adayları,
Diğer yanda bu örgüte methiyeler düzen milisleri belediyeye dolduran, Atatürk’ün kurucu ilkelerinden hızla uzaklaşarak, fitne ateşi yakmaya çalışan her fırsatta alevi ve kürt kardeşlerimizi savunma adına ayrıştırma politikalarına can atan, bir önceki hizmetleri  zarara bakmaksızın israf ederek durduran, yıkan, yeni bir bakış açısı üretemeyen, belediyeciliği eline yüzüne bulaştıran, vaatlerini gerçekleştirmek bir yana dursun bu vaatleri hatırlamayan, değişim naraları atsalar dahi aslında hiçbir şeyin değişmediği CHP adayları, 
Diğer yanda son günlerde istifalarla birlikte birçok karanlık ve şaibeli işlerin ay yuka çıktığı, genel başkanının rüştünü bir türlü ispat edemediği, peşine taktığı birçok insanı toplum içine çıkamaz hale getiren, bozuk psikolojisini her an görebildiğimiz, adeta ağzı sinkaflı kelimelerin merkezi olmuş İYİ Parti,
Bir yanda da Cumhur İttifakı…
Özü, sözü bir, milletin kol kola, gönül gönle, sırt sırta verdiği iki büyük liderin etrafında kenetlenmiş bütüncül yaklaşım , birlikte yönetim felsefesi.
Sanırım bu Anadolu İrfanının tezahürü ittifakın paydaşı Mhp belediyecilik anlayışına bakmak, karar vermekte yeterli olacaktır.
Lideri Devlet Bahçeli yerel belediyecilik ile alakalı bakın ne diyor meselenin ön sözünde.
‘’Vatan sevgisi, millete hizmetin en büyük gücüdür. Bu sevginin en iyi gösterileceği zeminlerden biri de hiç şüphesiz yerel yönetimlerdir.’’ Ve devam ediyor Sayın Devlet Bahçeli ‘’Lider ülke Türkiye hedefi doğrultusunda yerel yönetim anlayışımız: Üretken Belediyecilik. Belediyecilik; dokunmaktır, 
düşünmektir, hissetmektir. Ve aşkla sorunlara odaklanmaktır. Belediyecilik gülümseyen yüzdür, uzatılan eli geri çevirmeyen cömertliktir, darda kalanların acil yardımıdır.
‘’Yaşadığımız çevre ve mekanları güzelleştirmek, mamur hale getirmek; gelecek nesillere yaşanabilir, estetik, geçmiş kültürünü koruyan ve yaşatan bir kent bırakmak hepimizin temel görevlerindendir.

2023'ün Türkiye'sinde yeni bir belediyecilik misyonu ve vizyonu ancak geçmişle geleceği birleştirebilen, eskinin değerlerini çağdaş dünya ile buluşturmayı başarabilen yerel yöneticilerle mümkün olabilir.’’ anlayışı ile hareket ediyor Mhp.
• Misyon olarak
• Yerel hizmetlerin zamanında, hızlı, ekonomik ve adil bir şekilde sunulduğu,
• Çevreye duyarlı ve mimari estetiğe önem veren, toplumsal çıkarları gözeten plan ve projelerin
yapılıp uygulandığı,
• Doğal, tarihi ve kültürel mirasın korunduğu,
• Her türlü afete hazırlıklı, fiziki ve sosyal alt yapının,
• Yeterli yeşil alanların, spor alanlarının ve sosyal donatıların sağlandığı,
• Yoksulların ve dezavantajlı toplumsal kesimlerin gözetildiği,
• Hizmette eşitlik ile vatandaşı bilgilendirmenin amaç edinildiği yaşanabilir çağdaş kent ortamının temin edilmesi’’ ni benimseyen Mhp; milli ve manevi değerleri koruyarak, tüm yerel yönetimlere model olacak bir belediyecilik anlayışı ile çağdaş bir vizyon ortaya koyuyor.
MHP
Kent kimliği ve bilincinin oluşturulması maksadıyla tüm kentlinin yönetime katılmasını sağlayarak, ilgi ve beklentilerini dikkate almayı planlıyor.

Kendi yetki ve sorumluluğu çerçevesinde yönettiği kentte yeni iş sahaları için zemin oluşturmak, özellikle, dezavantajlı kesimlerin, kadınların, engellilerin, suça itilmiş gençlerin ekonomik yaşama katılması amacıyla mesleki eğitimler, kişisel gelişim eğitimleri vermek ve kent huzurunun temini ve ekonomik refahın adil dağılımını sağlamayı hedef ediniyor.

Modern altyapı çalışmalarına öncelik tanıyarak, bilişim ve iletişim altyapısının en ücra köşelere kadar yaygınlaşmasına destek olmayı önemsiyor.Modern şehirciliğin yaya dostu olduğu gerçeğinden 
hareketle, yayaların öncelikli konumunun, meydanlar ve parkların öneminin bilincinde olarak, kentin tüm aktörlerinin rahatça seyahat edebilmesini bütünlük içerisinde planlanması gerektiğinin altını çiziyor.Şehrin tüm ulaşım seçeneklerini tarihi ve turistik potansiyeline göre planlanması gerektiği hususunda net bir tavır koyuyor.Kentte yaşayanların, dinlenme, eğlenme, nefes alma, yürüme özgürlüklerini gözeterek yapı yoğunluğu ile yeni yol ve bulvarları bu sınırlar içerisinde planlamalıdır görüsünü savunuyor. Kentin çağdaş yapılanmasında, ekonomik,sürdürülebilir, rahat, estetik, akılcı faktörleri göz önüne alarak, azami faydayı temin edecek planlamalar yapıp, uygulamanın önemini ortaya koyuyor. Kent yaşamında fiziki çevre, ulaşım ve sosyal alanların çok önemli olduğu bilinciyle "Kent Master Planı", "Ulaşım Master Planı" gibi planlarla fiziki şartları iyileştirerek, kentleri estetik bir yapıya kavuşturmanın önemine dikkat çekiyor.
Yeni inşa edilecek binalarda ve sosyal donatılarda kentin ruhuna uygun yapı tiplerini kullanmaya özen göstereceklerini taahüt ediyor.
İnsan merkezli projelerinin faydalarını yönettiği belediyelerde ortaya koyan MHP şimdi Cumhur İttifakı ile birlikte gücüne güç, beyine övünç, halkına adaletli hizmet katmaya hazırlanıyor.

 


 

YORUM YAPIN

haber yazılımı | Copyright © 2024