×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

ABDURRAHMAN DİLİPAK

Organize suç örgütleri

Organize suç örgütü lideri olarak aranan Sedat Peker'in yaptığı açıklamaları samimi buluyor musunuz? 

Suç örgütü liderinin yaptığı söz konusu açıklamaları doğruluğu sorgulanmaksızın ülke gündemini bu denli meşgul etmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?


Bu tartışmalar sonuçta kimseye fayda sağlamaz. Bu tartışmaların kazananı olmaz ama kaybedeni Türkiye olur. Peker’in açıklamalarının bu kadar ilgi uyandırması, bu konuların hemen hepsinin toplumda daha önce bir şekilde ağızdan ağıza söylenti şeklinde konuşulan bir şey olmasından kaynaklanıyor. Bu konuda insanların doğrudan bir bilgisi olmasa bile, cevabını bulamadığı sorular var, yerel yönetim, merkezi hükümet ya da yargı ile ilgili yakın çevresinde yaşanmış olaylardan yola çıkarak şüphe duyuyor. Bazı şeylerin şüyuu vukuundan beterdir.

Halktan bu iddiaların doğruluğunun sorgulanmasını bekleyemezsiniz. Bunu sorgulayacak olan İstihbarat ve yargıdır. Ama o konuda toplumda ciddi bir güven krizi var. Media ve STK’lar da bu işin üzerine gidemeyince bugünkü durumla karşı karşıya kalıyor insanlar. İş böylesine siyasi bir polemik konusu olunca, ateş olmayan yerden duman çıkmaz diye insanlar bir kuşkuya kapılıyor.

Konunun çözümü adalet temelinde, suali mukadderlere cevap verilen, efradına cami ağyarına mani şeffaf bir soruşturmayla mümkün olacaktır. Adalet mülkün temelidir. Kayırmacılık olmadan yüzünü Hakka dönen, adil bir şahidlik görevini yerine getirecek bir yargı bu işi çözemezse herkes zan altında kalır ve bu fitne herkesi yakar. Adalet yoksa, zulüm vardır. Ve Allah cahillere ve zalimlere yardım etmez. Onların işlerini sarp dağlara sardırır. Onların üstüne pislik yağdırır.


YORUM YAPIN

haber yazılımı | Copyright © 2024