×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Ragıp Ferda Aydınalp

Türk-Kürt

Gerek iktidar gerek muhalefet Kürt kökenli seçmenlerin oylarına odaklanmış durumda. Cumhur İttifakı HÜDA-PAR ile Millet İttifakı ise HDP ile dirsek temasında. Kürt seçmenin oy potansiyelinin Cumhurbaşkanlığı seçiminde belirleyici unsur olacağı kanaatindeler. Bu anlayışı da Kürt kökenli seçmenin kazanılması için izlenen yolu da yanlış buluyoruz.


Türk kökenli seçmen nasıl kazanılacaksa Kürt kökenli seçmen de aynı şekilde kazanılacaktır. Bu yönde bir ayırım yapmak emperyalizmin tuzağına düşmektir. Emperyalist odaklar zaten böyle bir gündem oluşturarak Gizli Bölme Stratejisi’ni uyguluyor. Kürt seçmeni ayrıştırma İktidar kanadındaki Atlantikçiler ile Altılı Masa Atlantikçileri’nin  dile gelmeyen Siyasi Sözleşmesidir.


Bu hafta biz de Kürt kökenli seçmenin nasıl kazanılması gereği üzerinde duracağız.


‘Tek Vatan, Tek Millet, Tek Devlet, Tek Bayrak’ diyemeyen, parti programlarında özerkliği, ana dilde Kürtçe eğitimi savunan HÜDA_Par ve HDP ile yapılacak işbirliği  ülkeyi bölünme kaosuna sürükler.


Kurtuluş Savaşı’nı Türk Kürt beraber kazanmış, Cumhuriyeti Türk-Kürt beraber ilan etmiş, Cumhuriyetin devrimlerini Türk-Kürt beraber hayata geçirmiş; ortak yurt, ortak üretim, ortak dil ve kültür, ortak ülkü paydasında Türk-Kürt  beraber hareket etmiştir. Emperyalizm ve yerli işbirlikçileri  için de kabus olan budur…


Şeyh Said’in, Seyit Rıza’nın, Abdullah Öcalan’ın heykelini dikmek isteyenlerle her alanda ‘Tam Bağımız Türkiye’ diyen, Muasır Medeniyetlerin üzerine çıkma hedefini taşıyanlar aynı yolda yürüyemez. Bu kişiler ancak ayaklarına emperyalist makosenler geçirilerek, sömürge yollarında kol kola yürütülürler, HÜDA-PAR ve HDP ile temaslara geçildiği gibi…


Kürt kökenli seçmenlere  ortak milli hedefler, üretim anlayışı ve kültürde yol alınarak ulaşılır. Bu seçmenler Doğu, Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde uygulanacak milli tarım politikaları, milli kültürü benimsemiş iş ve sanayi adamları için açılmış üretim kanalları,  sosyo ekonomik ve kültürel alanda işçi/köylü ve diğer sınıfları geliştirme hamleleri, çağdaş ve milli  eğitim programları, eğitimde ortak dil, kırsal kalkınma ve sağlıklı kentleşmeyle ve  emperyalizmin maşaları ağa/şeyh/tarikat yapılanmalarının son bulmasıyla kazanılır. Oy getireceği sanılan HÜDA-PAR VE HDP’nin yol ve politikaları ise bu gerçeklerden tamamen farklı, özerklik ve emperyal kölelikle sınırlıdır. 


Kürt seçmenin kazanılması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bağımsızlığı, bekası ve  kalkınması  Türk-Kürt kardeşliğine,  ortak ülküde buluşmaya, Cumhuriyet devrimlerinin tamamlanmasına bağıldır .

 

Seyyahi’nin uyarlama  şiiri ile bitirelim: 

 

Türk Kürt Bir Can 

Arbedaş Direkhane,
Türk-Kürt birdir can cana,
Gardaşlık daim olsun,
Evimiz umuthana…

 

Urfalıyam ezelden,
Kürt-Türk hısım ezelden,
Hep beraber bir olak,
Kalkınalım tezelden…

 

Mardin kapı şen olur,
Türk-Kürt canlar bir olur,
Bozar onlar tuzağı,
Zalimler heder olur…

 

Ağrı dağından uçtum,
Çayır çimene düştüm,
Neçe hoşe vaktim var,
Kürt gardaşımı gördüm/Türk gardaşımı gördüm…


Bir olun can bir olun,
Düşmanlara dik olun,
Ayrı ayrı vurmayın,
Bir vurun da güç olun…

 

Dersim dört dağ içinde,
Türk/Kürt can var içinde,
Hak Dersim’i saklasın,
Canlarım bir biçimde…

YORUM YAPIN

haber yazılımı | Copyright © 2024