×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

ABDURRAHMAN DİLİPAK

AK PARTİ’NİN AÇTIĞI DAVA KASIM 2021’E ERTELENDİ

İstanbul Sözleşmesinin zararlarını anlattığınız yazınıza tepki gösterip sözleşmeyi savunurak size hukuki süreci başlatanların bugün söz konusu sözleşmeye karşı söylemlerde bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

DİLİPAK: BU SÜREÇ KİMSEYE FAYDA SAĞLAMAZ

İstanbul Sözleşmesinin zararlarını anlattığınız yazınıza tepki gösterip sözleşmeyi savunurak size hukuki süreci başlatanların bugün söz konusu sözleşmeye karşı söylemlerde bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bu işin neresinden tutsak elimizde kalır. Dün Batıya kalkan bir tren vardı. Fasılların açılması gerekiyordu. Aceleye getirilen yanlış tercümeler üzerinden doğru düzgün bir değerlendirme yapılmadan meclise getirilen ve yine alel acele oy birliği ile meclisten geçirilip, resmi gazeteye yetiştirmek için yolda tashih edilen bir metinden söz ediyoruz. Tercüme eden de anlamamış, Meclise getirirken gerekçesini yazan da, Meclis müzakeresi sırasında bu sözleşmeyi savunan da metni okumamış. Buna dayalı bir de yasa çıkartılmış. O da yetmemiş, bir de Lanzarotte zokasını yutturmuşlar, yönetmelik, genelde, GREVIO raporları, kamuda konferanslar, komisyonlar, ETCEP, GENDER almış başına gitmiş. Kim bunu neden, nasıl yaptı konuşulmuyor. KADEM bir yanda, öte yanda Aile Bakanlığı. Bu süreçte Dışişleri Bakanları ya da Adalet Bakanları ne yapıyor belli değil.

 

Görüldüğü gibi değerlendirilecek bir şey yok. Saçmasapan bir durum. Cumhurbaşkanı çıkıyor “Anlaşmadan çekiliyoruz” diyor, ardından Anlaşmayı savunan bir kadın bakan olarak atanıyor. KADEM’den birileri, “endişeye gerek yok sözleşme hükümleri yasada aynen var ve yasa yürürlükte” diyor.

 

Aslında tam tersini söyleyenlerde var, savunanlar da. Birileri bu yasa ne kadar oy getirir, ne kadar götürür diye bakan da var. Çelişkili ve tutarsız bir durum söz konusu. Ceza Davası açıldı, Hukuk davası da devam ediyor, tartışmalar da!. Benim için değil, ama AK Parti ve Türkiye için bu belirsizliklerle dolu, çelişkilerle dolu süreç sonuçta kimseye yarar sağlamıyor. Ben de bu ülkenin bir ferdi olarak diğer insanlar gibi hukukun da alet edildiği bu tür süreçlerden dolayı, hep birlikte zarar görüyoruz.

 

Bu arada “AKP’nin Papatyaları” başlıklı yazım sebebiyle AK Partinin 81 ilde suç duyurusu sonucu açılan ceza davası bugün duruşma yapılmadan Kasım 2021’e ertelendi. Yarın bu sözleşmenin imzalanmasının yıldönümü. Haziranda da AK Parti Genel Başkanlığı tarafından açılan Tazminat davasının Tensib duruşması olacak.

YORUM YAPIN

haber yazılımı | Copyright © 2024