×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Açık Liseye Geçiş Şartları !

MEB, Açık Liseye geçiş şartlarını açıkladı.

Yaşam Türkiye 14/09/2023 13:08 14/09/2023 13:08

A- A+

MEB, Açık Liseye geçiş şartlarını açıkladı.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz Mete, açık liseye geçişler ve bu geçişlerin koşulları hakkında açıklamalarda bulundu. Mete, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulları ve öğretmenleri güçlendirmek amacıyla Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde değişikliklere gittiğini ve sınıf geçme, devam-devamsızlık, nakil ve geçişlerle ilgili önemli düzenlemeler yaptıklarını belirtti. Ayrıca, destekleme ve yetiştirme kurslarını da yönerge değişikliği ile ihtiyaçlara uygun hale getirdiklerini ifade etti.
Mete, salgın döneminde açık liselere geçişin hızlandığını ve açık liselerin asıl amacının örgün eğitime alternatif olmadığını vurguladı. Bu nedenle açık öğretim liselerine geçişleri düzenleyerek öğrencilerin örgün eğitimden ayrılmasının önüne geçmeye çalıştıklarını söyledi.
Açık öğretime geçişin, öğrencilerin örgün eğitiminin değersizleşmesine, eğitimde fırsat eşitsizliğine, kamu kaynaklarının israfına ve öğretmen istihdamındaki planlamaların aksamasına neden olduğunu belirten Mete, bu nedenle yeni tedbirler aldıklarını ve örgün ortaöğretim kurumlarının açık öğretim liselerine geçişlerini sınırlandırdıklarını açıkladı.
Son olarak, açık öğretime geçişte istisnai durumları ve hangi öğrencilerin mazeretlerinin kabul edileceğini açıklayan Mete, bu konuda detayları Bakanlık genelgesi ile ilettiklerini ve başvuruların belirli tarihler arasında yapılması gerektiğini belirtti.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024