×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Kazakistan’da “Uluslararası Jaydarman Festivali” düzenlendi

Kazakistan’ın başkenti Astana şehrinde Jaydarman Komedi Federasyonu tarafından 5-11 Şubat 2024 tarihleri arasında “Uluslararası Jaydarman Festivali” düzenlendi.

Gündem Kazakistan 08/02/2024 13:03 08/02/2024 13:04

A- A+

Kazakistan’ın başkenti Astana şehrinde Jaydarman Komedi Federasyonu tarafından 5-11 Şubat 2024 tarihleri arasında “Uluslararası Jaydarman Festivali” düzenlendi. 

Bu sene Kazakistan’da 25’incisi düzenlenen ve bir komedi yarışması olan Jaydarman’a 16-35 yaş aralığındaki gençlerin oluşturduğu 185 takım ve 6-16 yaş aralığındaki çocukların oluşturduğu 83 takım katıldı. 

Kazak gençlerinin yeteneklerini sergilediği bir kulüp olarak başlayan Jaydarman, bugüne kadar binlerce kişinin hayalini gerçekleştirdiği bir platform olma özelliğini taşıyor. Yarışmaya katılan takımların sahne performansını alanında uzmanlardan oluşan jüri değerlendirdi.

Kazakistan’ın birçok bölgesinden katılımın olduğu yarışma, gençlerin takımlar hâlinde sırayla sergilediği performanslar ile başladı. Oyunların sahnelenmesinden sonra TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’in mesajı gençlere iletildi. Raev mesajında, “Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı olarak gençlerle ilgili etkinliklere özel önem vermekteyiz. Geleceğimizin aydınlık yüzleri olan ve Türk kültürünü nesilden nesile aktararak gelecekte de bu hazineyi şerefle taşıyacak olan gençlerimize güvenimiz tam. Bu sebeple geçen sene başlattığımız gençlik vizyonu programı ile gençlere yönelik çalışmalarımıza hız verdik. Bugün sizlerle birlikte olmak bizler için çok önemli. İnanıyoruz ki TÜRKSOY olarak sizlerle iş birliğimiz gün geçtikçe daha da artacak. Sevgili gençler, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY’un kapısı sizlere daima açık. Teşkilatımız gençlerimizin emrinde. Bizlere her zaman ulaşabilirsiniz.” ifadelerine yer verdi. Mesajın iletilmesinden sonra TÜRKSOY Genel Sekreteri adına Jaydarman Komedi Federasyonu Başkanı Yesen Yeleuken’e hediye takdim edildi.

Etkinliğe katılan izleyicilerin çok keyifli dakikalar geçirdiği Jaydarman  bir hafta boyunca katılımcı takımların sahne performansları ile devam edecek. 

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024