×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Bakan Kacır: Ümit ederiz bütün teknik kontrollerde olumlu sonuçlar alınır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Yeni fırlatma zamanı 19 Ocak TSİ 00.49 olarak duyuruldu. Ümit ederiz bütün teknik kontrollerde olumlu sonuçlar alınır ve daha fazla gecikmeden gerçekleşir" dedi.

Gündem Dünya Bilim-Teknoloji Türkiye 18/01/2024 11:09 18/01/2024 11:09

A- A+

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Yeni fırlatma zamanı 19 Ocak TSİ 00.49 olarak duyuruldu. Ümit ederiz bütün teknik kontrollerde olumlu sonuçlar alınır ve daha fazla gecikmeden gerçekleşir" dedi.

Türkiye'nin uzay yolculuğu 1 gün ertelendi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Florida'da açıklama yaptı.

Kacır'ın açıklamalarından öne çıkanlar şunlar:

Ümit ederiz bütün teknik kontrollerde olumlu sonuçlar alınır. Bu milletimizin çok uzun zamandır beklediği bir misyon aslında. Malumunuz Türkiye, ilk kez bir insanlı uzay misyonunu gerçekleştirmiş olacak. Geç olsun, güç olmasın diyoruz.

Ben Alper Gezeravcı'yı dün ziyaret etmiştim. O hepimizden sakindi. Bu erteleme kararıyla ilgili kendisinden bilgi aldık. Malumunuz bu roket fırlatmalarında çok önceden yapılan kontroller olduğu gibi, fırlatma anına kadar son saatlerde gerçekleşen teknik kontroller de oluyor. Daha önceki uydu fırlatmamızda da biz benzer ertelemelere şahit olmuştuk. Burada yüzde 100 güvenlik anlayışıyla hareket ediliyor. Havacılıkta ve uzayda bu konulardaki kurallar, diğer alanlara göre tabii çok daha sıkı. Biz de arzu ediyoruz ki tüm teknik kontroller başarı ile tamamlansın ve Alper Gezeravcı beklediğimiz heyecan verici misyonunu sağlık ve başarıyla icra etsin.

"Türk çocuklarının ve geçlerinin hayalleri de gökyüzünün sınırlarını aşacak"

Ben tüm Türk çocuklarının bu görevi büyük bir heyecanla beklediğini gözlemliyorum. Milli Eğitim Bakanlığımız, okulların ilk döneminin son haftasının etkinliklerle geçirilmesini istedi. Biz de sayın bakanımızla konuştuk ve dün okullarda Alper Gezeravcı'nın gerçekleştireceği misyona ilişkin video gösterimleri yapıldı, bilgilendirme etkinlikleri yapıldı. Bu misyonu hayırlısıyla gerçekleştirdiğimizde, bu misyonu izleyen, hafızasında bu misyona ait anılar biriktiren çocuklarımızın geleceğe daha özgüvenle yürüyeceğini ümit ediyoruz.

Her insan çocukluğunda uzaya, astronot olmaya heves etmiştir. Maalesef şimdiye kadar bu heveslerimiz, hayallerimiz gerçeğe dönüşememişti. Şimdi bu misyonu hayırlısıyla gerçekleştirdiğimizde bunu izleyen, hafızasında bu misyona ait anılar biriktiren çocuklarımızın geleceğe çok daha özgüvenle yürüyeceğini ümit ediyoruz. Onların dünyasında, kendi ülkelerinden bir vatandaşın uzaya gitmesi, orada bir bilim misyonu icra etmesi çok olumlu ve kalıcı izler bırakacak. Böylelikle sadece Alper Gezeravcı değil Türk çocuklarının ve gençlerinin hayalleri de gökyüzünün sınırlarını aşacak.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024