×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi, Türkmenistan’da !

BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi, Türkmenistan Devlet Başkanı’nı ziyaret etti.

Gündem Türk Dünyası Türkmenistan 16/08/2023 12:02 16/08/2023 12:04

A- A+

BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi, Türkmenistan Devlet Başkanı’nı ziyaret etti.
Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Özel Temsilcisi ve BM Orta Asya Önleyici Diplomasi Bölgesel Merkezi Başkanı Kaha İmnadze'yi kabul etti.
Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, BM Genel Sekreteri Özel Temsilcisi ve BM Orta Asya Önleyici Diplomasi Bölgesel Merkezi Başkanı olarak atanan İmnadze'yi kutladı.
Görüşmede, dünyanın stratejik bölgelerinden biri olan Orta Asya'nın dinamik bir gelişim gösterdiğine dikkati çeken Berdimuhamedov, Türkmen halkının Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Berdimuhamedov’ un girişimiyle kurulan BM Orta Asya Önleyici Diplomasi Bölgesel Merkezi'nin, son yıllarda önleyici diplomasi çalışmalarını başarıyla yürüterek oluşturulan yeni iş birliği şekilleri ve uygulamaya konulan özel programların öneminin altını çizdi.
Bölge merkezinin önemli çalışmalarının başarıyla sürdürüleceğinden emin olduğunu dile getiren Berdimuhamedov, BM ile çok taraflı iş birliğinin güçlendirilmesi ve genişletilmesinin Türkmenistan'ın dış politikasının ana yönlerinden biri olduğunu söyledi.
Berdimuhamedov,
"Birleşmiş Milletlere üye devletler tarafından iki kez tanınan daimi tarafsızlık yasal statüsüne sahip olan ülkemiz, uzun yıllardır BM ve onun ihtisas kuruluşları ile aktif olarak iş birliği yapmakta ve çeşitli alanlarda iş birliği girişimlerini sürekli olarak teşvik etmektedir."
 Dedi.
Serdar Berdimuhamedov, BM Orta Asya Önleyici Diplomasi Bölgesel Merkezi'nin, kuruluşundan bu yana geçen 15 yıldan fazla süre içinde, acil sorunlara çözüm geliştirmede BM sistemini Orta Asya ülkeleriyle birleştirmek için etkili bir forum olarak kendini kanıtladığını anlattı.
Kaha İmnadze de tarafsız Türkmenistan'ın bölgede barışın güçlenmesine sürekli katkı sağladığını belirterek, bölge merkezinin çalışmalarına verdikleri sürekli destekten dolayı Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'a en içten şükranlarını dile getirdi.
Karşılıklı anlayış ve güven ortamının oluşturulması ve etkili siyasi-diplomatik diyaloğun teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yapan İmnadze, ortak çalışmaların ve etkili iş birliğinin güçlendirilmesini kapsamlı bir şekilde destekleyeceğini ifade etti.

 

Hazar Denizi Kuruyor !

https://www.elcihaber.com/haber/hazar-denizi-kuruyor/2021102612097163

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024