×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Boyun ve Sırt Ağrısı Nasıl Geçer?

Boyun ve sırt ağrısını azaltmaya yönelik 10 tavsiye bu yazımızda.

Yaşam Sağlık 22/08/2023 14:42 22/08/2023 15:14

A- A+

Boyun ve sırt ağrısını azaltmaya yönelik 10 tavsiye bu yazımızda.

 

Masa başı işlerde çalışan kişilerde boyun ve sırt ağrısı sıkça rastlanan bir problemdir. Yapılacak basit ama etkili değişikliklerle bu ağrıları azaltmak mümkün !

 

1- Dizüstü bilgisayarları dizinizin üstünde kullanmayın. Masa ya da yüksek bir yerde kullanarak bakış açınızı tam karşıya olacak şekilde hizalayın. Boyun ağrınızın azalacağını göreceksiniz.

 

2-Ekran yüksekliğini bakış açınıza göre ayarlayın. Ekrana başınızı eğerek ya da kaldırarak bakmak, sağa veya sola sıkça başınızı döndürmek zorunda olmak bu ağrıların başlıca sebeplerindendir.

 

3-Harici klavye ve fare kullanımı, özellikle dizüstü bilgisayarlarda kullanımı kolaylaştırır. Omuzların çok yukarı veya aşağı hareket etmesini azaltarak sırt ağrılarınızı azaltabilirsiniz.

 

4-Ekranın küçük olması da boyun ve baş ağrılarınızı dolaylı olarak da olsa etkileyebilir. Geniş ekranda çalışmak, sizi bu ağrılardan kurtarabilir.

 

5-Ayaklarınızın konumu da özellikle sırt ağrıları için önemli bir etkendir. Otururken ayakların yere basması ve dizlerin 90 derecelik bir açıyla durması çok önemlidir. Eğer dizler kalça seviyesinden yüksekte ya da alçakta kalıyorsa, sandalye boyu ayarlanmalı ve gerekirse ayak altına yükselti konmalıdır.

 

6-Ayarlanabilir ve bel desteği olan sandalyeler kullanmak, ağrılarınızı hafifletmeye yardımcı olur ve daha konforlu çalışmanıza olanak sağlar. Özel kumaş ve süngerlerle yapılan ve sırtın şeklini alan sandalyeleri de tercih edebilirsiniz.

 

7-Uzun süre oturarak çalışmak yalnızca boyun ve sırt ağrılarını etkilemekle kalmaz. Aynı zamanda dolaşım sistemine de zararları bulunur. Tüm vücut sağlığı için 30-40 dakikada bir kısa molalar verilmelidir. Bu molalarda ekrandan uzaklaşmak size ve çalışma motivasyonunuza iyi gelir. Molalarda ayağa kalkmanız dolaşım sisteminizi de hızlandırır.

 

8- İmkanınız varsa, günde en az 45 dakika ayakta çalışın. Ayakta durduğunuz süre boyunca bakış açınıza göre ekranınızı ayarlamayı ve harici klavye fare kullanmayı unutmayın.

 

9-Sırt çantanızı olabildiğince hafifletin. Hafif sırt çantası daha az ağrı demektir.

 

10-Dik oturmayı ya da ayaklarınızı konumlandırmayı unutuyorsanız, telefon ya da bilgisayarınızdan hatırlatıcılar kurarak bu uygulamaları kendinize hatırlatabilirsiniz.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024