×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Deniz Polisleri Van Gölü'nde Devriye Atıyor !

Deniz Polisleri Van Gölü'nde Boğulmaları Önlemek İçin Devriye Atıyor.

Yaşam Sağlık Türkiye 25/08/2023 12:02 25/08/2023 12:02

A- A+

Deniz Polisleri Van Gölü'nde Boğulmaları Önlemek İçin Devriye Atıyor.

Van Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü bünyesinde faaliyet yürüten Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği ile Su Altı Grup Amirliği ekipleri, hem boğulma vakalarını önlemek için devriye geziyor hem de suda mahsur kalanların yardımına teknik ekipmanlarıyla koşuyor.
Van Gölü kıyısında konuşlu amirlikte görevli aralarında kurbağa adamların da bulunduğu 17 kişilik ekip, 2001'den bu yana Van ve çevre illerdeki su kaynaklarında arama kurtarma ve boğulma vakalarının önlenmesine yönelik faaliyetlere katılıyor, vatandaşların bilgilendirilmesine yönelik çalışmalara destek veriyor.
Sorumluluk sahasında deniz araçlarının denetimini yapan, kaçakçılıkla mücadele, inci kefali balığının korunmasına yönelik çalışmalar da yürüten deniz Polisleri, bu çalışmaları yürütürken teknolojini tüm imkanlarından yararlanıyor.
Yöre halkınca "Van Denizi" olarak da adlandırılan gölde 35 metreye kadar dalarak arama kurtarma yapabilen, daha derin bölgelerde ise su altı robotu (Rov cihazı) kullanan ekipler, uzaktan kumandalı can simidiyle kısa sürede boğulma tehlikesi yaşayan insanlara yardıma koşuyor.
Van Gölü'nde kıyıya yakın bölgelerde devriye gezerek vatandaşları uyaran ekipler, piknik yapanlara da broşürler dağıtarak uymaları gereken kuralları hatırlatıyor.
Kuruldukları yıldan bu yana yüzlerce vakaya müdahale eden, 144 kişiyi boğulmaktan kurtaran, mahsur kalan tekneleri kıyıya ulaştıran ekipler, bu yıl 8 bini aşkın vatandaşı da boğulma vakalarına karşı alınacak tedbirler konusunda bilgilendirdi.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024