×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Estonya, Ukrayna’ya Desteğe Devam Ediyor !

Estonya Savunma Bakanı: “ Rus saldırganlığına karşı mücadelesinde Ukrayna’yı desteklemeliyiz.” Dedi.

Gündem Dünya Kırım 11/08/2023 13:50 11/08/2023 13:58

A- A+

Estonya Savunma Bakanı: “ Rus saldırganlığına karşı mücadelesinde Ukrayna’yı desteklemeliyiz.” Dedi.

Estonya Hükümeti, Rusya’nın işgal girişimine karşı duran Ukrayna’ya, bugüne kadar 400 milyon Euro’nun üzerinde destekte bulundu. Bunun yanında Ukrayna’ya tabanca ve mühimmat desteği de sağlanacağı açıklandı.
Estonya Savunma Bakanı Hanno Pevkur'un konuya ilişkin önerisi dün kabine toplantısında görüşüldü. Toplantıda, Ukrayna'ya şimdiye kadar yapılan 400 milyon Euro’nun üzerindeki askeri yardımın yanı sıra ek tabanca ve mühimmat gönderme kararı alındı.
Pevkur yaptığı açıklamada;

"Devam eden Rus saldırganlığına karşı mücadelesinde Ukrayna'yı desteklemeliyiz. Bir kez daha Estonya'nın yardım elini uzatabileceği bir fırsat bulduk. Rusya bu saldırganlıktan hiçbir şey kazanamaz. Bu nedenle Ukrayna'yı destekleyen herkes hem askeri yardımları hızlandırmalı hem de savunma sanayilerinin kapasitesini artırmalıdır."

İfadelerini kullandı.
Estonya daha önce Ukrayna'ya yaptığı yardımlar kapsamında Javelin tanksavar sistemleri, obüsler, topçu mühimmatı, tanksavar mayınları, bomba atarlar, havan topları, iletişim ekipmanları, askeri sahra hastaneleri, tıbbi malzemeler ve kişisel koruyucu ekipmanlar göndermişti.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024