×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Kazakistan Bakanlar Kurulunda değişim

Kazakistan'da Cumhurbaşkanı Tokayev'in atama kararı ile hükumette birçok bakan değişti.

Yaşam Dünya Ekonomi Sağlık Bilim-Teknoloji Kültür -Sanat Türkiye Türk Dünyası Kazakistan 06/01/2023 14:30 06/01/2023 14:31

A- A+

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, bugün yayımlanan atama kararıyla Bakanlar Kurulunda değişiklik yaptı. Kazakistan'da Kültür ve Spor, Ekoloji ve Tabii KaynaklarSanayi ve Altyapı Geliştirme, Adalet ve Eğitim bakanlıklarına yeni isimler atandı. 

KAZAKİSTAN'DA YENİ ATANAN BAKANLAR

Kültür ve Spor Bakanlığına Ashat Oralov getirildi. Oralov daha önce Kazakistan Amanat Partisi Genel Sekreterliği, Astana Belediye Başkan Yardımcılığı ve Bilgi ve Sosyal Kalkınma Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

Ekoloji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına Zulfiya Suleymenova atandı. SuleymenovaGumilev Avrasya Ulusal Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Aynı zamanda Tokyo merkezli Ulusal Politika Çalışmaları Yüksek Lisans Enstitüsü'nün Güvenlik ve Uluslararası Çalışmalar programından mezun oldu. 

Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakanlığına Marat Karabayev getirildi. Karabayev, Warwick Üniversitesi Endüstri ve Sistem Mühendisliği bölümünden 2010 yılında oldu. Daha sonra Temmuz 2021'den bu yana Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakan Yardımcısı olarak görev yaptı. Ayrıca bakanlıkta endüstriyel geliştirme komitesi ve savunma sanayi geliştirme departmanı başkanlığı yaptı.

Adalet ve Eğitim Bakanlığına Azamat Yeskaraev atandı. Yeskaraev, Almatı merkezli Kazak Devlet Hukuk Akademisi mezunu oldu. Daha önce Başbakanlık Hukuk Dairesi Başkanı olarak görev yaptı.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024