×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Kırgızistan ve İran Cumhurbaşkanları Görüşmesi !

Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta (ABD) İran Cumhurbaşkanı Seyid Ebrahim Raisi ile görüştü.

Gündem Dünya Kırgızistan 19/09/2023 14:37 19/09/2023 14:37

A- A+

Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, New York'ta (ABD) İran Cumhurbaşkanı Seyid Ebrahim Raisi ile görüştü.

İran Cumhurbaşkanı Seyed Ebrahim Raisi, ülkeler arasında ikili ilişkileri yeni bir seviyeye taşımak için iyi fırsatlar ve yüksek potansiyel bulunduğunu kaydetti. Mevcut ticaret ciro hacmi hakkında konuşan Seyed Ebrahim Raisi, bunun düşük seviyesine dikkat çekti ve bu nedenle bunu artırmak için her türlü çabayı göstermeyi önerdi. Bu bağlamda ikili ortak Hükümetlerarası Komisyon'un çalışmalarının yoğunlaştırılmasının önemine dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ise her düzeyde sürekli siyasi diyalog ve etkileşimi sürdürmenin yanı sıra karşılıklı çıkar alanlarında Kırgız-İran işbirliğini daha da güçlendirmeye hazır olduğunu ifade etti. Devlet başkanı, yatırım etkileşimine büyük önem vererek İran Cumhurbaşkanı'nın ülkeler arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğini derinleştirme girişimine destek verdi.

Bu bağlamda Sadır Caparov, Çin-Kırgızistan-Özbekistan demiryolu inşaatının önemine vurgu yaparak lojistik sorununun çözülmesi gerektiğine dikkat çekti. Bu proje ticari ve ekonomik anlamda yeni fırsatlar sağlayacak. Ayrıca Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı, Kırgız-İran hükümetlerarası ortak komisyonunun faaliyetlerinin önemli rolünün altını çizdi ve Komisyonun bir sonraki toplantısının bu yıl sonundan önce Bişkek'te yapılmasını önerdi.

Sadır Caparov, Şangay İşbirliği Örgütü'nün tam üyesi statüsünü aldığı için İran Cumhurbaşkanı'nı tebrik etti ve İran'ın Örgüt'ün tüm üye devletleriyle aktif işbirliğini memnuniyetle vurguladı. Bu fırsatı değerlendiren devlet başkanları, birbirlerini kendilerine uygun bir zamanda Kırgızistan ve İran'ı ziyaret etmeye davet etti.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024