×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Kırımoğlu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile görüştü

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldi.

Yaşam Gündem Dünya Türkiye Türk Dünyası Kırım 22/02/2023 13:29 22/02/2023 13:29

A- A+

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Bugün gerçekleşen görüşmede, Kırımoğlu, Bakan Çavuşoğlu'na Türkiye'de yaşanan deprem felaketi nedeniyle taziyelerini iletti.

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyette yer alan; Ukrayna'nın Arap ve Müslüman Devletlerle Etkileşiminden Sorumlu İstişare Kurulu Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov, Kırım Tatar Milli Kurultayı Delegesi ve Kırımoğlu'nun Yardımcısı Şevket Usmanov, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Bakanlık binasında bir araya geldi.

Mevlüt Çavuşoğlu görüşmeye ilişkin, sosyal medya üzerinden, "Deprem felaketi sonrası Ankara’yı ziyaret eden Kırım Tatar Türklerinin lideri ve Ukrayna Milletvekili Mustafa Kırımoğlu'na ve tüm Kırım Tatar Türklerine zor günlerimizde yanımızda oldukları için teşekkür ettik" açıklamasında bulundu.

KIRIMOĞLU, DEPREM BÖLGESİNİ ZİYARET EDECEK

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu görüşmeye ilişkin Kırım Haber Ajansına açıklama yaptı. Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na deprem nedeniyle taziye mesajını bildirdi. Kırım Tatar Milli Meclisinin düzenlediği kampanya neticesinde bir yardım tırının yakında afet bölgesine gideceğini kaydetti.

Kırımoğlu, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na deprem bölgesini ziyaret hususunda teklif götürdüklerini ifade etti. Bu kapsamda, Kırımoğlu ve beraberindeki heyetin, önümüzdeki günlerde Kırım Tatarlarının bulunduğu Osmaniye'yi ziyaret etmesi bekleniyor.

RUS ESARETİNDEKİ KIRIM TATAR SİYASİ TUTSAKLAR GÖRÜŞÜLDÜ

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleşen görüşmede bir diğer konunun da  Kırım Tatar tutsaklar olduğunu aktardı. Rus esaretindeki Kırım Tatarları için “Türkiye, elinden geleni yaptı” diyen Kırımoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le birkaç kez bu hususta görüşme gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi. Kırımoğlu, Türkiye bu hususta elinden geleni yapsa da Rusya’nın talepleri cevapsız bıraktığını kaydetti.

TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATINA UKRAYNA'NIN GÖZLEMCİ ÜYE OLMASI

Görüşmede, Ukrayna’nın İslam İşbirliği Teşkilatı ve Türk Devletleri Teşkilatı’na gözlemci üye olarak girmesi hususunda istişarede bulunulduğu öğrenildi. Bu hususta Ukrayna’nın 2016 yılında ilk başvuruyu yaptığı ve sonuç almak için resmi prosedürün ve statü meselesinin çözülmesi için Türkiye'ye taleplerin iletildiği kaydedildi.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024