×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

MHP'li Demir: Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının varlığı Türk gençliği adına büyük önem arz etmektedir

MHP Kilis Milletvekili Mustafa Demir, gençliğe yapılan yatırımı Türkiye'nin geleceği için önemli gördüklerini anlatarak, "Gençliğe yatırım yapmayan ülkelerin sonu hüsrandır. Bu noktada Türkiye, spor altyapısıyla, sporda tesisleşme atılımlarıyla, 'Sportif Yetenek Taraması'yla, milli sporcu bursu uygulamasıyla, gençlik ve sporcu eğitim merkezlerindeki çok yönlü faaliyetleriyle başarılı çalışmalara imza atmıştır." dedi.

Yaşam Gündem Türkiye 20/12/2023 11:16 20/12/2023 11:16

A- A+

MHP Kilis Milletvekili Mustafa Demir, gençliğe yapılan yatırımı Türkiye'nin geleceği için önemli gördüklerini anlatarak, "Gençliğe yatırım yapmayan ülkelerin sonu hüsrandır. Bu noktada Türkiye, spor altyapısıyla, sporda tesisleşme atılımlarıyla, 'Sportif Yetenek Taraması'yla, milli sporcu bursu uygulamasıyla, gençlik ve sporcu eğitim merkezlerindeki çok yönlü faaliyetleriyle başarılı çalışmalara imza atmıştır." dedi.

MHP Kilis Milletvekili Mustafa Demir, TBMM Genel Kurulunda Gençlik ve Spor Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerine konuştu.MHP'li Demir'in açıklaması şu şekilde;

Türk gençliği, geleceğin mimarı ve mihmandarı, Türk milletinin ışığı, Türk Bayrağı’nın şerefli taşıyıcısıdır. Türk gençliği “Ne mutlu Türk’üm diyene.” demekten gurur duyan, muhtaç olduğu kudreti damarlarındaki asil kanda bulan, Türk istiklalinin ve cumhuriyetinin muhafızı olan kahramanlardır.

Türkiye, sahip olduğu genç nüfusuyla yüksek öneme sahip bir ülkedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, gençliğe yapılan yatırımı Türkiye’nin geleceği için önemli olarak görüyoruz. Türk gençliğini tarih şuuruyla yetiştirmek, millî ve manevi değerlerle bütünleştirmek, millî kimliğinin güçlendirilmesi çalışmalarına hız vermek gençlik politikamızın temelini oluşturmalıdır. Türk gençliğinin enerji ve potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek, gençliğe yönelik yatırımları ve politikaları artırmak, gençlerimizin eğitim, sağlık, istihdam, sosyal güvenlik ve serbest zamanlarını değerlendirmesiyle ilgili sorunları çözüme kavuşturmak, Türk gençliğinin hedeflerini zaferle taçlandırmak Türk vatanı ve Türk milleti adına ciddi bir kazanım olacaktır. Unutulmamalıdır ki gençliğe yatırım yapmayan ülkelerin sonu hüsrandır. Bu noktada Türkiye, spor altyapısıyla, sporda tesisleşme atılımlarıyla, Sportif Yetenek Taraması’yla, millî sporcu bursu uygulamasıyla, gençlik ve sporcu eğitim merkezlerindeki çok yönlü faaliyetleriyle başarılı çalışmalara imza atmıştır.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Türk gençliğine ve Türk sporuna yönelik yapmış olduğu çalışmalardan ötürü Sayın Bakanımızın şahsında tüm Bakanlık çalışanlarımıza ve uluslararası organizasyonlarda ülkemizi başarıyla temsil eden, al bayrağımızı şanla, şerefle dalgalandırıp göğsümüzü kabartan millî sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını canıgönülden diliyorum.
Gençliğe yönelik çalışmalarda aynı hedeflere odaklı sivil toplum kuruluşlarının da önemi büyüktür. Türk gençliğine vatan, millet, devlet, bayrak ve mukaddes sevgisi kazandıran Bilge Kağan’dan Sultan Alp Arslan’a, Fatih Sultan Mehmet Han’dan Mustafa Kemal Atatürk’e, Ulu Türk büyüklerinin anlamını kavratan Hoca Ahmet Yesevî’den Hacı Bektaş-ı Veli’ye, Ebu Hanife’den İmam Mâtüritî’ye, iman ocağını hatırlatan Mimar Sinan’dan Itrî’ye, Fuzûlî’den Şeyh Galip’e Türk’ün estetik ruhunu aktaran Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının varlığı Türk gençliği adına büyük önem arz etmektedir.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bütün ümidim gençliktedir.” sözünden temel alan, Başbuğ’umuz Alparslan Türkeş’in “Buluşma yerimiz ne doğudur ne batıdır ne kuzeydir ne güneydir. Buluşma yerimiz büyük Türkiye’dir, buluşma noktamız Türk’ün kafası, Türk’ün kalbi, Türk’ün cevheriaslisidir.” sözünü rehber yapan Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey’in “Tarihine, kültürüne, medeniyetine, öz değerlerine, inançlarına ve ruh yapısına sımsıkı bağlı, haraba kul olmayan, hüsrana uğramayan, nefsine teslim olmayan, Kızılelma’ya, turan ülküsüne yükseldikçe yükselme kararlılığıyla İlayıkelimetullah’a giden bir gençlik” ifadesini şiar edinen, eğitimden spora, kültürden sanata nice marka projelere imza atıp, gurur verici çalışmalar yapan Ülkü Ocaklarına ve Genel Başkanı Ahmet Yıldırım’ın şahsında tüm Ülkü Ocakları başkanlarımıza teşekkürler sunuyorum; yaşasın Ülkü Ocakları diyorum. Gençlerin boş zamanlarını değerlendirebilecekleri, yeteneklerini keşfedecekleri, sosyal, kültürel ve bilimsel imkân ve hizmetlerinden yararlanabilecekleri, millî, ahlaki ve insani değerleri benimseyen ve geliştiren bir gençliğin geliştirilmesi hedefiyle ücretsiz bir şekilde hizmet veren, her türlü konfor, teknolojik altyapı ve imkânlara haiz gençlik merkezlerinin sayısının artması memnuniyet vericidir. Seçim bölgem Kilis’te de sporcu eğitim merkezi açılması, atletizm pisti açılması, 10 bin kişilik şehir stadyumu yapılması, Elbeyli, Musabeyli, Polateli ilçelerimizde semt sahalarının yapılması gibi gençlerimizden ve sporcularımızdan gelen yoğun taleplerin de değerlendirilmesinin uygun olacağını düşünüyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi olarak, gençlerimizin ilköğretim ve ortaöğretim kademesindeki yönlendirme çerçevesinde ve yetenekleri ötesinde istedikleri bölümde yükseköğrenime devam etme imkânlarına kavuşturulmasını, aldıkları eğitim ve çağın şartlarına ekonomik ve sosyal hayata hazırlanabilmelerini öngörüyoruz. Gençlerimizin en önemli ihtiyaç ve beklentilerinden biri de kuşkusuz yeterli, nitelikli ve çağdaş standartlarda yurt imkânının sağlanmasıdır. Bu alanda ciddi bir başarı sağlanmış ve yurt başvurusu yapan öğrencilerin yaklaşık yüzde 96’sı yerleşmiştir. Diğer yandan, 6 Şubatta meydana gelen deprem felaketi sonrası KYK yurtları yaklaşık 490 bin vatandaşımızın barınması için önemli bir görev ifa etmiştir. KYK yurtları sunulan hizmet kalitesinin yüksek olması, güvenilir olması ve diğer imkânlar nedeniyle öğrenciler ve aileler tarafından öncelikli olarak tercih edilmektedir.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024