×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Türkiye, 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları İkincisi !

Türkiye Genç Milli Satranç Takımı, Hollanda’da düzenlenen FIDE 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları’nda ikinci oldu.

Gündem Dünya Kültür -Sanat Spor Türkiye Türk Dünyası 18/08/2023 21:15 18/08/2023 21:18

A- A+


Türkiye Genç Milli Satranç Takımı, Hollanda’da düzenlenen FIDE 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatları’nda ikinci oldu.

Eindhoven şehrinde 47 ülkeden 63 takım ve 252 sporcunun katılımıyla FIDE tarafından organize edilen olimpiyatta, uluslararası usta Ediz Gürel, kadın usta adayı Elifnaz Akat, IM Eray Kılıç ve dünyanın en genç IM unvanına sahip sporcusu Yağız Kaan Erdoğmuş'un yer aldığı milli takım, 15 puanla gümüş madalya sahibi oldu.
Ermenistan, Özbekistan, Ukrayna, Fransa, Hollanda ve Kazakistan takımları karşısında galip gelen milli takım, Çin'e kaybederek organizasyonu 1 mağlubiyetle bitirdi.
Şampiyonada birinciliği 17 puanla Çin, üçüncülüğü ise 13 puanla Yunanistan kazandı.
Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, üst üste gelen son dönemdeki uluslararası başarılar nedeniyle çok mutlu olduklarını belirtti.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Tulay, altyapıya yapılan yatırımın karşılığını aldıklarını vurgulayarak "Son zamanlarda aldığımız başarılar, Türk satrancının geldiği noktayı gösteriyor." dedi.
Genç milli takımın Azerbaycan’da geçen yıl düzenlenen olimpiyatta Türkiye satranç tarihinde ilk kez şampiyon olduğuna dikkati çeken Tulay, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Turnuvada büyük performans göstererek, olimpiyat ikincisi olan genç millilerimizle gurur duyuyoruz. Satranç otoriteleri Türk satrancını yakından izliyor. Türkiye satrancı zirveye yürüyor. Çok daha iyi olacağız. İlk defa 4 sporcumuzla katıldığımız Dünya Kupası’nda da çok konuşulduk. Başarılarımızla konuşulmaya devam edeceğiz."

Bir Şampiyonluk da Satrançtan !

https://www.elcihaber.com/haber/bir-sampiyonluk-da-satranctan/2021102612097074

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024