×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Türkiye Baş Ombudsmanı Kırgızistan’da !

Sadır Caparov, Türkiye Baş Ombudsmanı Şeref Malkoç'u kabul etti.

Gündem Türkiye Türk Dünyası Kırgızistan 06/09/2023 13:54 06/09/2023 13:54

A- A+

Sadır Caparov, Türkiye Baş Ombudsmanı Şeref Malkoç'u kabul etti.

Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kırgızistan'a ziyarette bulunan Türkiye Cumhuriyeti Baş Ombudsmanı Şeref Malkoç'u kabul etti.
Taraflar, uluslararası hukukun genel kabul görmüş ilke ve normları temelinde insan haklarının korunması alanında ikili iş birliğinin yoğunlaştırılması konularında görüş alışverişinde bulundu.
Cumhurbaşkanı, Şeref Malkoç'un Kırgızistan ziyareti sırasında iki ülkenin ombudsmanlık kurumları arasında temas kurma ve deneyim alışverişinde bulunma isteğini takdir etti.
Kırgızistan ile Türkiye arasındaki stratejik iş birliği ve kardeşlik ilişkilerinin her geçen gün güçlendiğini kaydeden Sadır Caparov, Şeref Malkoç'un kamu hizmetindeki zengin deneyiminin ikili iş birliğinin daha da güçlenmesine önemli katkı sağlayacağından emin olduğunu ifade etti.
Türkiye Başdenetçisi ise Sadır Caparov'a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.
Kardeşlik temelinde dinamik bir şekilde gelişen ikili ilişkilere dikkat çekerek, insan haklarının korunması alanında ortaklığın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Ziyaret sırasında iki ülke ombudsmanları arasındaki iş birliğinin genişletilmesine ilişkin imzalanan mutabakat zaptı hakkında bilgi veren Şeref Malkoç, Kırgız meslektaşlarıyla karşılıklı ziyaretler ve tecrübe alışverişi yoluyla yakın iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024