×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Türkmenistan ile Amerika Görüştü!

Türkmenistan meclis üyeleri ile ABD Kongre temsilcileri Aşkabat’ta görüştü.

Gündem Dünya Türk Dünyası Türkmenistan 30/08/2023 13:55 30/08/2023 13:57

A- A+

Türkmenistan meclis üyeleri ile ABD Kongre temsilcileri Aşkabat’ta görüştü.

Türkmenistan Meclisi üyeleri ile ABD Kongresi temsilcileri, başkent Aşkabat'ta bir görüşme gerçekleştirdi. Türkmenistan Devlet Haber Ajansı'nın (TDH) paylaşımına  göre Türkmen vekiller ile ABD Kongresi temsilcileri, Türkmenistan Meclisi'nde bir araya geldi.
Türkmenistan Meclis Başkanı Dünyagözel Gulmanova, burada yaptığı konuşmada, hükümetler arası diyaloğun geliştirilmesine katkıda bulunan parlamentolar arası ilişkilerin güçlendirilmesine büyük önem verdiklerini belirtti.
Gulmanova, ulusal parlamentonun yapısı ve yeni reformların uygulanmasını amaçlayan yasama çalışmaları hakkında bilgi verdi. ABD Kongresi temsilcileri ise Türkmenistan'ın pozitif tarafsızlık politikasının öneminin altını çizdi. Taraflar, ikili ve çok taraflı Türkmenistan-ABD ilişkilerinin seviyesine büyük değer verdiklerini, çok yönlü iş birliğine yeni bir ivme kazandırmayı planladıklarını bildirdi.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024