×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

TÜRKSOY Genel Sekreteri’ne Devlet Nişanı !

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Kırgızistan Danaker Devlet Nişanı’na layık görüldü.

Yaşam Türk Dünyası Kırgızistan 02/09/2023 12:21 02/09/2023 12:22

A- A+

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Kırgızistan Danaker Devlet Nişanı’na layık görüldü.

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov tarafından Danaker Devlet Nişanı’na layık görüldü.
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, 2000 yılından bu yana uluslararası barışın, dostluğun ve iş birliğinin güçlendirilmesine eşsiz katkılar sunan kişilere takdim edilen Nişan’ın bu yıl TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’e verilmesini öngören kararı 30 Ağustos 2023 tarihinde imzaladı.
Yapılan açıklamada 2022 yılından bu yana TÜRKSOY Genel Sekreterliği görevini yürüten aynı zamanda Kırgızistan Halk Yazarı olan Sultan Raev’in Türk Dünyası arasında kültürel bağları ve dostluğu geliştiren çalışmalara yapmış olduğu katkılar nedeniyle bu Nişan'a layık görüldüğü belirtildi.
Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı tarafından halklar arasında barış, dostluk ve iş birliğinin geliştirilmesine katkıda bulunan devlet adamı, sanatçı ve bilim insanlarına verilen Danaker Devlet Nişanı daha önce 2011 yılında Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve 2017 yılında Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’e takdim edilmişti.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024