×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının 30. yılı, Ankara'da düzenlenen resepsiyonla kutlandı.

Genel Sekreter Sultan Raev: ‘’TÜRKSOY’daki görevimi kutsal bir görev olarak görüyorum.’’

Gündem Türkiye 13/12/2023 13:40 13/12/2023 13:40

A- A+

Genel Sekreter Sultan Raev: ‘’TÜRKSOY’daki görevimi kutsal bir görev olarak görüyorum.’’

Soner Güncan/Eskişehir

TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev'in ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe eski Dışişleri Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam, T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanvekili İskender Pala, TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Reşad Mammedov, Kazakistan’ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev, Kırgızistan’ın Ankara Büyükelçisi Ruslan Kazakbayev, Özbekistan’ın Ankara Büyükelçisi Alişer Azamhocayev, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cahit Güran Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, TİKA Başkanı Serkan Kayalar, YTB Başkanı Abdullah Eren, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreter Yardımcısı Sadi Jafarov, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, TÜRKSOY’un eski Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Fırat Purtaş ve Prof. Dr. Bilal Çakıcı, ve Ankara'da görev yapan diplomatik misyon görevlileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Etkinliğin açılışı TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev’in konuşması ile yapıldı. Genel Sekreter Raev, konuşmasının başında Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlayarak "100 yıllık çınarımız, Türk dünyamızın lokomotifi Türkiyem nice yüzyıllara." ifadelerini kullandı.Astana'da yapılan Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Devlet Başkanları Konseyi 10. Zirvesi'nde "Türk Devri'nin başladığının ilan edildiğini" söyleyen Raev, "Bu dönem bizim için altın fırsatlar sunuyor. TÜRKSOY olarak, bu fırsatların bilincinde, devlet başkanlarımızın himayelerinde, çalışmalarımızı kuruluşumuzdan bu yana sürdürüyoruz." diye konuştu.Genel Sekreter Raev, TÜRKSOY 30. yıl resepsiyonun sadece TÜRKSOY'un kurumsal başarılarını değil tüm Türk Dünyası iş birliğinin bugün ulaştığı noktayı kutlamak için de yapıldığını vurgulayarak "Bu akşam, başarılarımızı kutlamak için bir araya geldik. Sadece teşkilatımızın başarılarını değil, Türk Dünyası olarak yıllar içerisinde katettiğimiz şanlı ve şerefli yolun bizleri taşıdığı bugünü kutlayacağız." dedi.

 

-TÜRKSOY kültür alanında Türk iş birliğini ve Türk Dünyası dostluğunu bir üst seviyeye taşıdı.

Genel Sekreter Raev konuşmasında ayrıca TÜRKSOY’un kuruluşunun Türk iş birliği alanında büyük katkıları olduğunun altını çizdi: ‘’Bugün bu salonda bulunan pek çok kişiyle geçen 30 yıl içerisinde yollarımız kesişti. Kültür Bakanlığı yaptığım dönemde ve onun çok öncesinde de ortak dilimiz, dinimiz ve gelecek vizyonumuz bizleri sık sık bir araya getirdi. Astana’da, Bakü’de, Bişkek’de, Taşkentte, Aşkabat’ta ve Ankara’da dahası dünyanın dört bir yanında Türk Dünyası için çalıştık. TÜRKSOY’un tesisiyle birlikte kültür alanında Türk iş birliğini ve Türk Dünyası dostluğunu bir üst seviyeye ulaştırdık. O günlerde atılan ilk adım bugün siyasetten, eğitime, ekonomiden güvenlik iş birliğine kadar pek çok alanda sürdürülen ilişkilerimizin temelini oluşturdu ve dünyaya şu mesajı çok açık ilettik, ‘’Biz Birlikteyiz.’’


-Genel Sekreter Sultan Raev: ‘’TÜRKSOY’daki görevimi kutsal bir görev olarak görüyorum.’’

Açış kouşması sırasında TÜRKSOY Genel Sekreterliği görevini kutsal bir görev olarak gördüğünü belirten Genel Sekreter Sultan Raev ayrıca Teşkilatta kuruluşundan bügüne görev alan tüm kişilere teşekkürlerini sundu.  

Genel Sekreter Raev: ‘’Şahsım olarak TÜRKSOY Genel Sekreterliğini kutsal bir görev olarak görmekteyim. TÜRKSOY’da çalışan her bir bireyin bu bilincte çalışmalarını sürdürdüğüne de şahidim. Bu açıdan Teşkilatımızın kuruluşundan bu yana görev alan tüm Türk Dünyası sevdalılarına da teşekkür ediyorum. TÜRKSOY’un kuruluşundan bu yana çok değerli yöneticileri oldu, huzurlarınızda eski genel sekreterlerimiz Sayın Polad Bülbüloğlu ve Sayın Düsen Kaseinov’a,  30 yıl önce dikilen TÜRKSOY fidanına sahip çıktıkları ve boy alması için gereken tüm katkıyı sağladıkları için minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. 
Ve yine ev sahibimiz Türkiye Cumhuriyeti’ne, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve T.C. Dışişleri Bakanlığı’na özel teşekkürlerimi sunuyorum.TÜRKSOY, devlet başkanlarımızın himayesi ve sizlerin destekleri sayesinde 30 yılı geride bırakırken geleceğe dair çizmiş olduğumuz rota hiç olmadığı kadar berrak ve bir o kadar da heyecan verici.’’ ifadelerini kullandı.
- T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Dr. Serdar Çam: ‘’TÜRKSOY’un başarıları rastgele değildir.’’

Açılışta konuşan T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Serdar Çam ise TÜRKSOY'un zorlu bir 30 yıllık süreçten başarılarla geçtiğini belirtti.

TÜRKSOY'un başarılarının "rastgele" olmadığına ve zorlu dönemlerden geçtiğine işaret eden Çam, şunları kaydetti: "Bugünlere gelmesine vesile olan bütün devlet büyüklerimizi, bu konuda katkı veren TÜRKSOY teşkilatına, diplomatlara, bu konuyla ilgili çalışma yapan Türk bürokrasisine, genel müdürlerimize, büyükelçilerimize ve tabii ki uzun yıllar hükümetimizin Dışişleri Bakanı olarak bu konuda büyük emekler sarf etmiş; ilmek ilmek dokumuş olan Sayın Dışişleri Bakanımıza ve bütün kadrolara şükranlarımızı, minnet duygularımızı arz etmek istiyorum."

Bakan Yardımcısı Çam, bundan sonraki süreçte TÜRKSOY’un çalışmalarına tempolu şekilde devam edeceğine yürekten inandığını da ifade etti.

- Mevlüt Çavuşoğlu: "TÜRKSOY'un geldiği nokta takdire şayandır."

Etkinlikte konuşan Mevlüt Çavuşoğlu ise "TÜRKSOY 30 yıl önce, Türk Dünyasını dil, kültür ve sanat yoluyla birleştirmek için kurulmuştur." ifadesini kullandı.
TÜRKSOY'un kuruluşundan bu yana "çok büyük hizmetler yaptığına" dikkati çeken Çavuşoğlu, "Bugün 30. yılında TÜRKSOY'un geldiği nokta takdire şayandır." dedi.
Çavuşoğlu, Türk Dünyasının "her zamankinden daha güçlü olduğunu", TDT çatısı altında kurumsallaştığını kaydetti.Türk Dünyasının, küresel aktör olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin altını çizen Çavuşoğlu, Türk Dünyası ülkelerinin "ortak Türkçe ve ortak alfabe" kullanma noktasında hızla ilerlediğini yapılan çalışmaların kısa sürede neticelerini vermesini umduğunu ifade etti.

-TÜRKSOY Onur Nişanları takdim edildi.

Etkinlik kapsamında TÜRKSOY Onur Nişanları’nın takdimi yapıldı T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a,T.C. eski Dışişleri Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu’na, T.C. Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Başkanvekili İskender Pala’ya ve yapımcı Mehmet Bozdağ’a TÜRKSOY’un 30. yılı vesilesiyle TÜRKSOY’un en yüksek dereceli nişanı olan TÜRKSOY Onur Nişanı takdim edildi. Nişan takdim töreninin ardından TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultan Raev ve TÜRKSOY Onur Nişanı sahipleri tören pastasını kesti.

Etkinlik devamında önümüzdeki günlerde Ankara ve Paris’te TÜRKSOY 30. Yıl konserlerine katılacak olan sanatçıların yer aldığı konser ve yemek ikramıyla sona erdi.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024