×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Yeşil Listede Aranan Terörist Etkisiz Hale Getirildi !

MİT, terör örgütünün para trafiğini yöneten Zülfiye Binbir’i etkisiz hale getirdi.

Gündem Türkiye 07/09/2023 11:19 07/09/2023 11:24

A- A+

MİT, terör örgütünün para trafiğini yöneten Zülfiye Binbir’i etkisiz hale getirdi.

Güvenlik kaynaklarından öğrenilen bilgiye göre, Rojna kod adlı Binbir, 1993'te PKK'ya katıldı, Irak ve Suriye'de terörist faaliyetlerde bulundu, 2018'de sözde "Kobani asayiş komutanı" oldu.
YPJ temsilciliği de yapan, PKK/YPG'nin ekonomi sorumluları arasında yer alarak, örgütün para trafiğini yöneten Binbir, geçmişte güvenlik güçlerine yönelik çok sayıda eylemde yer alması ve faaliyetlerinden dolayı Terör Arananlar Listesi'nde yeşil kategoride yer alıyordu.
Binbir, Muş Valiliğinde 2011'de staj yapan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ve askerlik hizmetini yapan Aykut Çelik'in kaçırılması eylemlerini organize etmesi ve Türkiye'deki diğer eylemleri nedeniyle MİT tarafından uzun süredir takip ediliyordu.
Sahadan elde ettiği istihbarat ve verileri analiz ederek operasyon kararı alan MİT, saha ajanlarına verilen talimat neticesinde Binbir'i, Suriye'nin petrol sahası Rumeylan bölgesinde etkisiz hale getirdi.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024