×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Yurtdışı Vatandaşlar Daire Başkanlığı Nedir?

YTB, dünyanın birçok yerinde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik kesintisiz hizmet vermektedir.

Yaşam Dünya Kültür -Sanat Türkiye Türk Dünyası Azerbaycan Kazakistan Özbekistan Kırgızistan Türkmenistan KKTC Kırım Balkanlar Macaristan Batı Trakya 23/08/2023 12:06 23/08/2023 12:25

A- A+

YTB, dünyanın birçok yerinde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik kesintisiz hizmet vermektedir.

 

Avrupa’nın çeşitli ülkeleri ile yapılan iş gücü anlaşmaları neticesinde 1960’lı yıllardan itibaren başlayan göçlerle birlikte vatan toprakları dışında bir Türk toplumu oluşmuştur. Günümüzde sayıları yaklaşık 7 milyona yaklaşan vatandaşlarımız yurt dışında misafir işçi statüsünden çıkıp bulundukları ülkenin vatandaşlığını almış, bu ülkelerin asli unsurlarından biri haline gelmiş olmaları, vatandaşlarımızın devlet desteği ihtiyacını oluşturmuştur. İhtiyaçlar zaman içinde artıp nitelik değiştirirken özellikle son 11 yılda yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerde de önemli atılımlar gerçekleştirilmiştir. Yurt dışında yaşayan ve Türkiye ile hukuki, sosyal ve ekonomik bağlarını güçlü bir şekilde devam ettiren vatandaşlarımızın hem bulundukları ülkelerde hem de Türkiye’de yanlarında olma ve diasporamızın anavatanla bağlarını en üst seviyede devam ettirme misyonu ile faaliyette bulunan Yurtdışı Vatandaşlar ve Akraba Toplulukları Daire Başkanlığı her yıl pek çok yeni proje ve düzenlemenin hayata geçirilmesine vesile olup mevcut uygulamaları vatandaşlarımıza tanıtmaya gayret göstermektedir.


Yurtdışı Vatandaşlar ve Akraba Toplulukları Daire Başkanlığı, Avrupa başta olmak üzere dünyanın birçok yerinde yaşayan vatandaşlarımıza yönelik kesintisiz hizmet vermektedir. Vatandaşlarımızın sosyal, kültürel, hukuki, ekonomik ve siyasi ihtiyaç ve isteklerinin tespit edilmesi, bu gereksinimlere yönelik uygun politika ve stratejilerin yürütülmesi amacıyla belirlenen hedefler ve tematik ihtiyaçlar doğrultusunda çeşitli çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Yeni nesil çocuk ve gençlerimizin anadil ve yabancı dil becerilerinin gelişmesi, kaliteli eğitim imkânlarından faydalanmaları, akademik alanda rekabet edebilir bir eğitim alarak topluma karışması hem bulundukları ülke açısından hem de anavatanları ile olan ilişkileri açısından önem arz etmektedir. Eğitim anlamında donanımlı gençlerin yetişmesi, yurtdışındaki vatandaşlarımızın istihdam oranlarının artmasının yanı sıra, toplumsal hayatta yer edinerek daha başarılı noktalara gelmesine de katkı sağlayacaktır.


Yurtdışı Vatandaşlar ve Akraba Toplulukları Daire Başkanlığı bu minvalde özellikle yurtdışındaki çocuk ve gençlerimizin okul eğitimlerine destek olmak, ailelere rehberlik sağlamak, dil becerilerini geliştirmek, yükseköğretime devam eden öğrencilerin akademik gelişimini teşvik ederek mesleki ve kişisel yetkinlikleri arttırmak amacıyla çalışmalar gerçekleştirmekte ve bu konuda yürütülecek çalışmaları desteklemektedir.

 

 

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024