×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

3. Meykin Asya Uluslararası Müzik Festivali !

Kırgızistan’da 3. Meykin Asya Uluslararası Müzik Festivali Başladı.

Gündem Kültür -Sanat Türk Dünyası Azerbaycan Kazakistan Özbekistan Kırgızistan KKTC Kırım Balkanlar Macaristan 19/08/2023 11:45 19/08/2023 11:45

A- A+

Kırgızistan’da 3. Meykin Asya Uluslararası Müzik Festivali Başladı.

Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikaları Bakanı Altınbek Maksutov, törende yaptığı konuşmada, festivalin en saygın ve prestijli müzik etkinliklerinden biri haline geldiğini belirtti.
Maksutov, festivalin, yetenekli genç şarkıcıların kariyerine ve dünyada ün sahip olmasına katkı sağladığını açıkladı.
Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Sultan Raev de festivalin ilkinin 2013'te yapıldığını anımsatarak;
"Meykin Asya Uluslararası Müzik Festivali'nin benim için özel bir yeri var. Çünkü, bu festival, Türk dünyasındaki çağdaş müziğin, dostluğun, güzelliğin ve motivasyonun festivalidir."
 İfadelerini kullandı.
Kırgızistan Kültür, Enformasyon, Spor ve Gençlik Politikası Bakanlığının düzenlediği festivale, Kırgızistan hükümeti, Issık Göl Valiliği, Kırgızistan Devlet Radyo Televizyon Kurumu ile TÜRKSOY destek veriyor.
Festivalde, Kırgızistan'dan ses sanatçısı Aktan İsabayev'in başkanlığındaki jürinin üyeliklerini, Türkiye'den besteci Selim Çaldıran, Kuzey Makedonya'dan Dünya Festivaller Birliği Başkanı Maryan Katarovski, Kazakistan'dan devlet sanatçısı Bahtiyar Taylakbayev, Özbekistan'dan devlet sanatçısı Nodir Sidikov, Rusya'dan yapımcı Vadim Hüseinov üstlendi.
Festivale, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Macaristan, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Bosna Hersek, Rusya, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Slovenya ve Sırbistan'dan 18-35 yaş arası yetenekli genç şarkıcılar katılıyor.

Kırgızistan'ı küresel kültür ve turizm alanına entegre etmeyi amaçlayan festivalin finali, ödül töreni ve gala konseri 20 Ağustos'ta yapılacak.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024