×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Gençlere Vergisiz Telefon ve Bilgisayar !

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençler için sağlanacak vergi muafiyeti için talimat verdi.

Gündem Bilim-Teknoloji Türkiye 19/08/2023 11:21 19/08/2023 11:22

A- A+

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençler için sağlanacak vergi muafiyeti için talimat verdi.

Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak konuya dair çalışmalar yapıldığını açıkladı ancak detay vermedi. Bugün gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlere vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satın alma imkanı verilmesi için hem Hazine ve Maliye Bakanlığı’na hem de Ticaret Bakanlığı’na talimat verdi. Bu talimat üzerine bakanlıklar çalışmaları başlattılar.
Gençler için açıklanan vergisiz cep telefonu ve bilgisayar vaadi ile alakalı olarak bazı ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Bu imkandan sadece üniversite öğrencileri yararlanabilecekler. Bir defaya mahsus sağlanacak olan bu hak ile bir üniversite öğrencisi vergi avantajı ile 1 defa cep telefonu ve 1 defa da bilgisayar satın alabilecek. İkinci cihazların alımında ise herhangi bir vergi avantajı sağlanmayacak. Ayrıca açık öğretim, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin de vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satın alma hakkı olmayacak.
Cep telefonlarından devletin aldığı vergilerin oranları merak ediliyor. Buna göre bir cep telefonunda yüzde 12 oranında TRT bandrol ücreti, yüzde 1 oranında Kültür ve Turizm Bakanlığı payı, yüzde 50 oranında ÖTV ve yüzde 18 oranında da KDV alınıyor. Bu maliyetler çıkarıldığında bir cep telefonunun fiyatı yarı yarıya düşüyor.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024