×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Batı Trakya Türklerinin acı kaybı: İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete hayatını kaybetti!

İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete bu sabah hayata gözlerini yumdu. Batı Trakya Türklerinin davasına hizmet eden Müftü Mete, Türk azınlığı içinde sevilen bir isimdi.

Gündem Türk Dünyası Balkanlar 14/07/2022 13:45 14/07/2022 13:45

A- A+

Batı Trakya’daki Müslüman Türk azınlığının sembol isimlerinden İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete,14 Temmuz 2022’de sabah saatlerinde evinde yaşamını yitirdi. İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete’nin cenazesi 15 Temmuz Cuma günü (yarın) ikindi namazından sonra İskeçe Aşağı Mahalle Mezarlığı’nda kılınacak olan cenaze namazının ardından defnedilecek.

Batı Trakya’daki Müslüman Türk azınlığının sorunları ile yakından ilgilenen Ahmet Mete, Yunan makamlarının baskılarına ve hukuksuzluğuna karşı mücadelesi ile biliniyordu.

İSKEÇE SEÇİLMİŞ MÜFTÜSÜ AHMET METE KİMDİR?
Ahmet Mete, 1965’te İskeçe’ye bağlı Yassıören köyünde dünyaya geldi. İlköğrenimini Türkiye’de İstanbul Gaziosmanpaşa Bekirsami Dede İlkokulu’nda tamamlayan Mete, Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. Mete, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ndeki eğitiminin ardından, 1991’de Suudi Arabistan’daki Medine İslam Üniversitesi’nden mezun oldu.

Yüksek öğrenimini Suudi Arabistan’da tamamlayan Mete, Batı Trakya’ya dönerek İskeçe Müftülüğü çatısı altında vaizlik ve Kur’an Kursu öğretmenliği görevlerinde bulundu. Mete, 2000-2007 döneminde kendi köyü Yassıören’de imam olarak görev yaptı. 2007’de İskeçe Müftüsü seçilen Mete, Türk Azınlığı Vaaz ve İrşat Asbaşkanı olarak hizmet verdi. Mete, evli ve 3 çocuk babasıydı.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024