×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Güney Kore ile Özbekistan Görüştü !

Güney Kore ile Özbekistan, ikili iş birliğini geliştirmek için görüştü.

Dünya Türk Dünyası Özbekistan 11/09/2023 11:36 11/09/2023 11:36

A- A+

Güney Kore ile Özbekistan, ikili iş birliğini geliştirmek için görüştü.

Güney Kore Başbakanı Han Duck-soo, Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov ile enerji, savunma ve ekonomi başta olmak üzere ikili iş birliğini geliştirmenin yollarını ele aldı. Han, Güney Koreli şirketlere Taşkent yönetiminden destek istedi.
Güney Kore ve Özbekistan, enerji, savunma ve ekonomi başta olmak üzere ikili iş birliğini geliştirmenin yollarını ele aldı. Güney Kore Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Han Duck-soo'nun, Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov ile başkent Seul'de görüştüğü bildirildi.
Açıklamada, iki ismin enerji, önemli madenler, savunma ile daha geniş bir yelpazede ekonomi ve sanayi alanlarında ikili iş birliğini geliştirmenin yollarını ele aldığı belirtildi.
Başbakan Han'ın, ikili ilişkilerin, karşılıklı faydaya dayalı, geleceğe yönelik bir şekilde gelişmesi yönündeki umudunu dile getirdiği belirtilen açıklamada, ulusal savunma konularında da daha güçlü bir iş birliğine gidilmesi çağrısında bulunduğuna işaret edildi.
Açıklamada Han'ın, Özbekistan'da büyük projelerde yer almak isteyen Güney Koreli şirketlere Taşkent yönetiminden destek istediği aktarıldı.
Ayrıca Bakan Saidov'un görüşmede Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in Güney Kore ile ilişkilere özel ilgi gösterdiğini ve hükümetinin Güney Koreli iş dünyası ile yakın çalışmaya devam edeceğini söylediği kaydedildi.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024