×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Milorad Dodik’ten Çirkin İthamlar

Bosna Hersek’e bağlı Sırp Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Sosyal Demokratlar İttifakının genel başkanı Milorad Dodik Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’e çirkin ithamlarda bulundu.

Gündem Türk Dünyası Balkanlar 09/03/2023 11:37 09/03/2023 14:23

A- A+

 

Bosna Hersek’e bağlı Sırp Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Sosyal Demokratlar İttifakının genel başkanı Milorad Dodik Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’e çirkin ithamlarda bulundu.

Bosna Hersek’e bağlı Sırp Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Sosyal Demokratlar İttifakının genel başkanı Milorad Dodik Twitter hesabında BH Riyaseti Reisululema Kavazoviç’e ve BH’nin efsanevi lideri ve Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’e çirkin ithamlarda bulundu. Twitter hesabında 30 yıl önce Aliya İzzetbegoviç’ in aldığı kararlarla barışı baltalandığını, bugün de Reisululema Kavazoviç’in barış hoşgörü yerine siyaset yaparak aynı şeyi yaptığını, halkı silahlanmaya çağırdığını yazan Dodik’e sosyal medya üzerinden tepkiler yağdı.

 

Milorad Dodik Kimdir?

Bosnalı Sırp siyasetçi. Bosna-Hersek'e bağlı Sırp Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Sosyal Demokratlar İttifakı'nın genel başkanıdır. Dodik, babası Bogoljub ve annesi Mira'nın oğlu olarak Banja Luka'da doğdu. Laktaši'de yaşadı ve orada ilköğretim okuluna gitti. 1978 yılında, Banja Luka'da tarım lisesinden mezun olduktan sonra, Belgrad Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesine girdi ve 1983 yılında mezun oldu1986 yılından 1990'a kadar Laktaši Belediye Meclisinin Yönetim Kurulu Başkanı oldu.[2] 1990 yılında, Bosna-Hersek'teki ilk çok partili seçimlerde, Reformu Güçler Birliği'nin bir adayı olarak, Bosna-Hersek Sosyalist Cumhuriyeti Parlamentosu'na seçildi. Bosna Savaşı sırasında, Sırp Cumhuriyeti Ulusal Meclisinin temsilcisi olarak görev yaptı.

 

Dayton Anlaşması imzalandıktan sonra, 1996 yılında Bağımsız Sosyal Demokratlar Partisinin (stranka nezavisnih socijaldemokrata veya SNSD) temelini oluştururdu. Parti daha sonra Milorad Dodik'in Başkanı olduğu Bağımsız Sosyal Demokratlar ile ittifak oluşturmak için başka bir sosyal-demokrat parti ile birleşmiştir. 1997 yılında Sırp Cumhuriyeti Ulusal Meclisi'ne seçildi ve daha sonra ulusal mecliste çoğunluk lideri oldu.

 

5 Mayıs 2008 tarihinde Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç ile birlikte Sırp Cumhuriyeti Belgrad Parkı'nı açtılar.

 

1 Haziran 2008 tarihinde, Zagreb'i ziyareti sırasında, Fırtına Harekâtı'nın, Sırplara karşı yürütülen etnik temizlik eylemi olduğunu belirtti ve "II. Dünya Savaşı'ndan sonra işlenen en büyük etnik temizlik" olduğu ifadesini kullandı.

 

Mart 2016'da, savaş zamanındaki Bosnalı Sırp lider Radovan Karadžić'in onuruna Pale'deki bir öğrenci yurduna onun adını verdi. Karadziç, Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından savaş suçlarından mahkûm edildikten sadece birkaç gün önce bu olay gerçekleşti.

https://mobile.twitter.com/MiloradDodik/status/1632435299048456195

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024