×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Özbekistan ve Azerbaycan Liderleri Bir Arada !

Özbekistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanları bir araya geldi.

Dünya Ekonomi Bilim-Teknoloji Kültür -Sanat Türk Dünyası Azerbaycan Özbekistan 24/08/2023 13:42 24/08/2023 13:42

A- A+

Özbekistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanları bir araya geldi.

Özbekistan ve Azerbaycan cumhurbaşkanları, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileri taşınması konusunda mutabık kaldı. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev 2 günlük resmi ziyaret için bulunduğu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya geldi. İlk olarak baş başa görüşen Aliyev ve Mirziyoyev, Özbekistan ile Azerbaycan arasındaki çok yönlü stratejik ortaklık ilişkilerinin daha da ilerletilmesi konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede liderler, iki ülke parlamentoları, hükümetler, bölgeler, dış siyasi ve diğer kurumlar ile analitik merkezler arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesinden duydukları memnuniyeti dillendirdi. Görüşmede, enerji, makine mühendisliği, metalürji, kentsel gelişim, tarım, madencilik, tekstil, ilaç sanayi, elektrik mühendisliği ve diğer sektörlerdeki endüstriyel iş birliğinin genişletilmesi ile ilgili meseleleri gözden geçiren Aliyev ve Mirziyoyev, ortak projelerin desteklenmesi ve teşvik edilmesi amacıyla Özbekistan-Azerbaycan ortak yatırım şirketinin etkin çalışmasının sağlanmasının altını çizdi. Ulaştırma ve transit alanlarında iş birliğinin geliştirilmesine özel önem veren liderler, Orta Koridor üzerinden kargo taşımacılığının artırılması, lojistik ve liman altyapısının ortak geliştirilmesi gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanları, bölgeler arası iş birliğini geliştirmek, yeni ortak projeleri hayata geçirmek ve teşvik etmek amacıyla iki ülke bölgelerinin yöneticileri başkanlığında düzenli toplantıların yapılmasının önemine dikkati çekti. Liderler ayrıca kültürel ve insani iş birliğini genişletmeye, eğitim ve bilim alanında ortak programları uygulamaya hazır olduklarını ifade etti. Görüşmede, uluslararası terörizm, aşırıcılık, uyuşturucu kaçakçılığı ve siber suçlarla mücadeleye yönelik çabaları birleştirmenin önemini vurgulayan Mirziyoyev ve Aliyev, ayrıca uluslararası ve bölgesel gündeme ilişkin görüş alışverişinde bulundu ve uluslararası kuruluşlar kapsamında çok taraflı aktif diyaloğun sürdürülmesi ve karşılıklı destek konularında hem fikir oldular.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024