×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Bakan Uraloğlu: “Ortak Gücümüzü Açığa Çıkarmalıyız.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türk Devletleri Teşkilatı’nın düzenlediği forumda konuştu.

Gündem Türkiye Türk Dünyası 13/09/2023 13:15 13/09/2023 13:15

A- A+

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Türk Devletleri Teşkilatı’nın düzenlediği forumda konuştu.

Bakan Uraloğlu, Türk Devletleri Teşkilatı Sekretaryası tarafından İstanbul'da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Çok Modlu Ulaştırma ve Lojistik Forumu'nda yaptığı konuşmada, kardeş ülkeleri, söz konusu forum vesilesiyle Türkiye'de görmekten büyük memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
"Kimse, komşusuna ihtiyaç duymayacak kadar zengin değildir" atasözüne atıfta bulunan Uraloğlu, "Çünkü artık modern ekonominin başlıca özelliği, çok uluslu üretim, ülkelerarası finansal akımlar ve uluslararası ticaret hacminin çok büyük boyutlara ulaşmasıdır. Kimse artık tek başına zengin değil ya da kendi kendine yetmiyor. Kapılarını örtersen, gözlerini, kulaklarını kapatarak dünyadaki gelişmelere uzaktan bakarsan, dost edinmezsen bugünün dünyasında yerin olmaz. Herkesin elinde pastaya katacağı güzel tatlar ve pastadan alacağı payı var." ifadelerini kullandı.
Abdulkadir Uraloğlu, "Devir artık 'kazan-kazan' devri. Ulaşım sektörü ise kazan-kazan devrinin en önemli dinamosudur. İşte böyle bir düzende burada sadece ulaşım ve lojistik sektörlerinin geleceği için değil, ülkelerimizin ekonomik ve sosyo-kültürel geleceği içinde bir araya gelmiş bulunuyoruz. Çünkü ülkelerimiz için vazgeçilmez olan ekonomik iş birliklerinin tesisi ve dış ticaret faaliyetlerimizin gelişmesi için ulaşım olanaklarının güvenli, kesintisiz ve hızlı olması çok önemlidir." diye konuştu.
Türk Devletleri Teşkilatı'nın 160 milyonluk genç ve dinamik nüfus ve 1 trilyon doları aşan ekonomik büyüklükle küresel bir güç olma potansiyeline sahip bir topluluk olduğuna işaret eden Uraloğlu, bu büyük potansiyelin hayata geçirilmesi için iş birliği ve dayanışma iradesiyle ortak gücün açığa çıkartılması gerektiğini söyledi.
Uraloğlu, kullanılmaya hazır bu gücün itici unsuru olarak ulaştırmayı gördüklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:
"Ancak üzülerek altını çizmek isterim ki kara yolu ile ülkeler arası geçiş prosedürlerimiz taşımacılıktaki artışlar karşısında oldukça yetersiz kalmaktadır. Taşımacılığın ve ticaretin önündeki engelleri kaldırmak ve taşıma maliyetlerini azaltmak için Teşkilat bünyesinde ortak menfaatimize olacak bütüncül bir yaklaşım benimsemeli ve hayata geçirmeliyiz. Bu doğrultuda, dost ve kardeş ülkelerimiz arasında ikili ve transit kara yolu geçiş belgesi kotalarını kaldırmamız gerekmektedir. Kırgızistan ile ikili ve transit taşımaların serbestleştirilmesi hususunda mutabakata vardığımızı ve son aşamaya geldiğimizi bildirmekten memnuniyet duyuyorum. Diğer üyelerle de bir an önce bu tür adımları atmayı umuyoruz."
Diğer yandan, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde özverili çalışmalar sonucu imzalanan Kombine Taşımacılık Anlaşması'nın en kısa sürede yürürlüğe girmesini umduklarını ifade eden Uraloğlu, anlaşmayı hayata geçirdiklerinde kombine taşımacılık operasyonlarını ve Hazar geçişlerini kayda değer biçimde teşvik edeceklerini, böylece Hazar Geçişli Doğu-Batı Orta Koridoru'nun Avrasya taşımalarındaki payını önemli ölçüde artırmış olacaklarını söyledi.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024