×

Kurumsal

Künye Kullanım Sözleşmesi Gizlilik Politikası Özel Üyelik

Haber Kategorileri

Gündem Ekonomi Sağlık Spor Türk Dünyası Kültür Sanat

Medya

Foto Galeri Web TV Canlı TV

Makaleler

Yazarlar Makaleler

Servisler

Seri İlanlar Firma Rehberi Biyografiler Nöbetçi Eczaneler Namaz Vakitleri E-gazete Faydalı linkler Puan Durumu Fikstür Anketler

Destek

Üye Ol Giriş İletişim

Kırgızistan’da Hayvancılık Adımı !

Kırgızistan Tarım Bakanlığı ile KOICA Temsilciliği, sığır genetiği hakkında görüşme protokolü imzaladı.

Dünya Türk Dünyası Kırgızistan 13/09/2023 12:38 13/09/2023 12:39

A- A+

Kırgızistan Tarım Bakanlığı ile KOICA Temsilciliği, sığır genetiği hakkında görüşme protokolü imzaladı.

Kırgız Cumhuriyeti'ndeki KOICA Temsilciliği ve Kırgız Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı, "Sığırların genetiğinin iyileştirilmesi ve Kırgız Cumhuriyeti'nde suni tohumlama kapasitesinin geliştirilmesi" projesine ilişkin bir görüşme protokolü imzaladı.
İmza törenine Tarım Bakanı Askarbek Сanıbekov, Kore Cumhuriyeti Büyükelçisi Lee Wonjae, Kırgız Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Canıbek Karimaliev ve KOICA Direktörü Lee Jongsoo katıldı.
Bakan Canıbekov, KOICA ve Kore hükümetinin Kırgızistan'daki tarım endüstrisinin gelişimine yaptığı katkıyı kaydetti.
Büyükelçi Lee ayrıca Kore hükümetinin 2021 yılında iki ülke arasındaki iş birliğinin kilit alanı olarak tarımı seçtiğini ve çeşitli ortak projeleri desteklediğini belirtti.
KOICA Direktörü Lee Jongsoo da projenin en iyi genetik materyallerin ülke genelindeki çiftliklere dağıtılmasına olanak tanıyacağını ve böylece hayvancılık çiftçilerinin gelirinin artmasına yardımcı olacağını vurguladı.

“Bu proje KOICA tarafından Kırgız Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Kırgız Hayvancılık ve Mera Araştırma Enstitüsü ile ortaklaşa yürütülecek.
Bu projenin, Brown Swiss ırkının kullanımı, bir araştırma eğitim merkezinin inşası, bir biyomerkezin yeniden inşası ve suni tohumlama uzmanlarının niteliklerinin geliştirilmesi yoluyla ineklerin et ve süt verimliliğinin artırılmasına yardımcı olması bekleniyor.

YORUM YAP

RÖPORTAJLAR TÜMÜ
SON HABERLER

haber yazılımı | Copyright © 2024